ΕΛΛΑΔΑ

Τους κυνηγά η οικονομική αστυνομία

Τους κυνηγά η οικονομική αστυνομία
Δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ενός 34χρονου κατοίκου Άρτας και ενός 44χρονου κατοίκου Βόλου, σχημάτισε η νέα Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας.

Δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ενός 34χρονου κατοίκου Άρτας και ενός 44χρονου κατοίκου Βόλου, σχημάτισε η νέα Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την οποία εν συνεχεία υπέβαλλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους δύο προαναφερθέντες αφορούν την υποκλοπή της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων γνωστής Υπηρεσίας Πληροφοριών τηλεφωνικού Καταλόγου Ελλάδος και την πώληση αυτών με διαδικτυακές εφαρμογές, μέσω γνωστού ηλεκτρονικού καταστήματος, σε κατόχους κινητών τηλεφώνων.

Ειδικότερα, έπειτα από καταγγελίες ανώνυμης εταιρίας παροχής διαδικτυακών και ψηφιακών υπηρεσιών στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν κατ’ οίκον έρευνα στο Βόλο και την Άρτα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: ένας Ηλεκτρονικός Υπολογιστής, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ.

Οι δράστες, οι οποίοι κατηγορούνται για εισβολή σε υπολογιστικά συστήματα, απάτη με υπολογιστή, καθώς και για παραβάσεις των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί σημάτων, δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου. Η οικονομική ζημία που έχει υπολογιστεί για τις παραπάνω παράνομες πράξεις, κατ’ ελάχιστη εκτίμηση της εγκαλούσας εταιρίας, κυμαίνεται στο χρηματικό ποσό των 3.600.000 ευρώ, μέρος των οποίων αποτελεί ζημία του Ελληνικού Δημοσίου.