ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Προπύλαια για την επίθεση στην κατάληψη «Νοταρά 26» (photos&video)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Προπύλαια για την επίθεση στην κατάληψη «Νοταρά 26» (photos&video)

Στα Προπύλαια πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα συγκέντρωση αλληλεγγύης στην κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών «Νοταρά 26» που δέχθηκε εμπρηστική επίθεση στις 24 Αυγούστου.

Με το σύνθημα η «Η Αλληλεγγύη μας δεν τρομοκρατείται» διαδήλωσαν τη Δευτέρα στα Προπύλαια ομάδες αντιεξουσιαστών, αλληλέγγυων και αριστερών οργανώσεων.

Το "παρών" στη συγκέντρωση έδωσε και η ΛΑΕ εκφράζοντας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της, "την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες και τους αλληλέγγυους που δέχθηκαν φασιστική βομβιστική επίθεση στον χώρο στέγασης προσφύγων στην οδό Νοταρά 26".

Και συνεχίζει, "Η Λαϊκή Ενότητα στέκεται στο πλευρό του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη της φασιστικής απειλής όσο και των πολιτικών εξαθλίωσης και του συστήματος που την θρέφουν".

Στην πορεία συμμετέχει και το ΚΕΕΡΦΑ: "Η εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια από φασιστική συμμορία κατά της κατάληψη στέγης προσφύγων της Νοταρά 26 στα Εξάρχεια, την ώρα που βρίσκονταν μέσα οικογένειες προσφύγων, αποτελεί κλιμάκωση της φασιστικής τρομοκρατίας. Οι φασίστες αποθρασύνονται μετά τις διαρκείς επιθέσεις της Αστυνομίας".

Υπενθυμίζεται ότι η εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα της 24ης Αυγούστου, σε κτήριο στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτου, στα Εξάρχεια, που τελεί υπό κατάληψη και στο οποίο φιλοξενούνται, μεταξύ άλλων, πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι άγνωστοι τοποθέτησαν δύο γκαζάκια στο ισόγειο του κτηρίου, τα οποία εξερράγησαν και προκάλεσαν φωτιά, η οποία κατασβέστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, από πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο.

Σχετικές ειδήσεις