ΕΛΛΑΔΑ

«Ντελίβερι» ναρκωτικών με… drone στις φυλακές Λάρισας

«Ντελίβερι» ναρκωτικών με… drone στις φυλακές Λάρισας

Μεγάλη φαντασία είχαν τρεις βαρυποινίτες τρόφιμοι των φυλακών Λάρισας που προσπάθησαν να περάσουν μεγάλες ποσότητες κάνναβης και ηρωίνη με την βοήθεια ενός… drone!

Οι εγκέφαλοι του φουτουριστικού σχεδίου ήταν τρεις Αλβανοί τρόφιμοι (36,33 και 30 χρονών), όμως έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών οι οποίοι εμπόδισαν αμέσως την πτήση των ναρκωτικών, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν στη σύλληψη των τριών κακοποιών.

Το «modus operandi» της συμμορίας που θέλησε να εκμεταλλευτεί και τα «πλεονεκτήματα» της νέας τεχνολογίας θυμίζει σενάριο από κινηματογραφική ταινία.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», συνεργοί των βαρυποινιτών ήταν ένας 24χρονος Αλβανός και ένας 19χρονος Έλληνας , οι οποίοι είχαν αναλάβει την αγορά και πτήση του drone πάνω από τις φυλακές της Λάρισας ενώ «βαποράκι» ήταν μια 24χρονη Ελληνίδα που μετέφερε τα ναρκωτικά από την Αθήνα στη Λάρισα με το ΚΤΕΛ!

Οι δύο χειριστές του drone συνελήφθησαν την Πέμπτη λίγο πριν από τις πέντε το απόγευμα στο νεκροταφείο που γειτνιάζει με το σωφρονιστικό ίδρυμα.Το drone που βρέθηκε στην κατοχή τους το είχαν αγοράσει δύο ημέρες πριν από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στη Σαλαμίνα.

Το «φορτίο» των 211γραμμαρίων ηρωίνης και 418 γραμμαρίων ινδικής κάνναβης, μαζί με τουλάχιστον 10 καρτοκινητά και 26 κάρτες sim, που σκόπευαν να περάσουν στους τρεις βαρυποινίτες κρατουμένους με το drone οι συνεργοί τους, μετέφερε από την Αθήνα η 24χρονη, που όμως συνελήφθη με το που κατέβηκε από το λεωφορείο στη Λάρισα και λίγο πριν επιβιβαστεί σε ταξί, για να πάει στο ραντεβού με τους άλλους δύο συνεργούς του.

Σχετικές ειδήσεις