ΕΛΛΑΔΑ

Τώρα αναζητούν πλοίο για να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες της Μόριας

Τώρα αναζητούν πλοίο για να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες της Μόριας

Μετά τη χθεσινή σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή του κέντρου φιλοξενίας στη Μόρια, η κυβέρνηση αναζητά πλοίο για να στεγάσει τους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, αναρτήθηκε από το υπ. Ναυτιλίας η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη ναύλωση πλοίου που θα φιλοξενήσει πρόσφυγες από τον καταυλισμό της Μόριας. Στη σχετική πρόσκληση προβλέπεται η σύναψη σύμβασης με πλοίο που θα βοηθήσει στην έκτακτη, άμεση και επείγουσα ανάγκη φιλοξενίας, σίτισης και ενδεχομένως μεταφοράς προσφύγων-μεταναστών. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι γίνεται αναφορά σε «ενδεχόμενη μεταφορά» των μεταναστών, δεν δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τις προσφορές τους σε σφραγισμένο φάκελο μέχρι απόψε το βράδυ (!), 20/09/2016, και ώρα 21.30. Η ημερομηνία καταδεικνύει το υπερ-επείγον της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη Μυτιλήνη και το φόβο των αρμοδίων για περαιτέρω όξυνση της έντασης. Η σύμβαση θα αφορά τη χρονική περίοδο από 21/09/2016 έως 21/10/2016 με δυνατότητα παράτασης για ένα ακόμα μήνα.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το πλοίο θα φτάσει στη Μυτιλήνη για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες που έχουν προκύψει σε σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος φιλοξενίας, αν κριθεί σκόπιμο από τους αρμόδιους φορείς.

Σχετικές ειδήσεις