ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις για τα σοβαρά επεισόδια στη Μόρια - Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κατάστασης (vid)

Συλλήψεις για τα σοβαρά επεισόδια στη Μόρια - Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κατάστασης (vid)

Σε προσαγωγές και κατόπιν συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία μετά τα σοβαρά επεισόδια στο hot spot της Μόριας, που είχαν σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί μεγάλο μέρος του καταυλισμού.

Συνολικά εννέα αλλοδαποί συνελήφθησαν για τα επεισόδια και την πυρκαγιά που κατέκαψε μεγάλο μέρος του hot spot της Μόριας, ενώ αρχικά η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε δεκαοκτώ προσαγωγές.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και όλοι τους οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Σύσκεψη για μέτρα

Μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Μυτιλήνη μετά τα επεισόδια, συζητούνται το πρωί της Τρίτης (20/09) σε σύσκεψη στην Αθήνα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Γιαννέλλη.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Γιαννέλλης δήλωσε πως για την αντιμετώπιση της κρίσης, με απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Αιγαίου Θοδωρή Δρίτσα και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, προτείνεται να ναυλωθεί πλοίο το οποίο θα μεταβεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης προκειμένου να χρησιμοποιηθεί προσωρινά ως καταυλισμός κυρίως οικογενειών κι αυτό μέχρι να επαναλειτουργήσει πλήρως το hot spot. Επίσης, θα μεταβούν στο νησί άμεσα δυο διμοιρίες ΜΑΤ.

Σε σύσκεψη συζητιούνται επιπλέον λύσεις ανακούφισης τόσο της Μυτιλήνης όσο και των άλλων νησιών του ανατολικού Αιγαίου που δέχονται ροές μεταναστών και προσφύγων που στη συνέχεια εγκλωβίζονται.

Νέες αφίξεις

Εν τω μεταξύ, συνολικά 65 νέοι μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή από χθες Δευτέρα το πρωί έως και σήμερα Τρίτη το πρωί. Συγκεκριμένα, στη Μυτιλήνη αποβιβάστηκαν 38 άτομα, στη Χίο 27 ενώ στη Σάμο οι ροές ήταν μηδενικές.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Μυτιλήνη είναι 5.302, στη Χίο 3.726 και στη Σάμο 1.156. Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα νησιά του βορείου Αιγαίου προσφύγων και μεταναστών ανέρχεται στους 10.184.

Σχετικές ειδήσεις