ΕΛΛΑΔΑ

Οριστική λύση για τον ΟΑΣΘ προανήγγειλε ο Χρήστος Σπίρτζης

Οριστική λύση για τον ΟΑΣΘ προανήγγειλε ο Χρήστος Σπίρτζης

O υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μίλησε ακόμη για ληστρική σύμβαση στον ΟΑΣΘ που έχει θέσει το Δημόσιο σε συνθήκες εκβιασμού και ομηρείας.

Για οριστική λύση στο θέμα του ΟΑΣΘ άμεσα, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, δεσμεύθηκε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM».

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός τις επόμενες μέρες θα έχει διάλογο με δήμους και την περιφέρεια του Μητροπολιτικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, ώστε να λυθεί οριστικά το θέμα με τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ

«Η λύση που θα προτείνουμε θα προκύψει μετά από συζήτηση και διάλογο, πρώτα και κύρια με τους τοπικούς άρχοντες, με την περιφέρεια και τους δήμους. Το γραφείο μου συνεννοείται αν αυτή η συνάντηση θα γίνει αύριο ή μεθαύριο ή την Παρασκευή αλλά είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί κανένας υπουργός, κανείς δήμαρχος να πει "δώστε στον ΟΑΣΘ λεφτά για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων χωρίς εγγυήσεις για το ελληνικό δημόσιο"», ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι αυτό που ζει η χώρα από το 1957 (χρονιά υπογραφής της σύμβασης του ΟΑΣΘ με το κράτος) και η Θεσσαλονίκη, είναι εκβιασμός και ομηρεία σε μία ληστρική σύμβαση του ΟΑΣΘ, σε σχέση με το ελληνικό Δημόσιο, επειδή υπάρχει μονοπώλιο.

«Έχετε ξαναδεί σε ιδιωτικό οργανισμό που μέρος των εργαζόμενων είναι και ιδιοκτήτες, που δίνει εκατομμύρια το Δημόσιο, να εμπεριέχεται σ΄ αυτές τις επιδοτήσεις, το κέρδος των μετόχων; Γίνεται να έχουν πληρωθεί τα μερίσματα των μετόχων τον Ιούνιο και να χρωστούνται τα δεδουλευμένα;» αναρωτήθηκε ο κ. Σπίρτης, προσθέτοντας ότι ο Οργανισμός από το 2009 έως σήμερα, έχει πάρει 1 δισ. επιδοτήσεις, έχει δώσει τα μερίσματα στους μετόχους και χρωστάει παντού.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων