ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους οι συνταξιούχοι για τις περικοπές στις επικουρικές

Στους δρόμους οι συνταξιούχοι για τις περικοπές στις επικουρικές

Οργανώσεις συνταξιούχων ενώνουν τις φωνές τους, διαμαρτυρόμενοι για την «αυθαίρετη, παράνομη και ανάλγητη λεηλασία των επικουρικών συντάξεων», όπως χαρακτηριστικά τονίζουν.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούν το πρωί της Δευτέρας (03/10) συνταξιούχοι, κατά των μειώσεων των επικουρικών συντάξεων.

Νωρίτερα είχαν δώσει ραντεβού στην πλατεία Κοτζιά, προκειμένου να ξεκινήσουν από εκεί τη διαμαρτυρία τους.

«Οι ασφαλιστικές εισφορές δεκαετιών-τα δικά μας λεφτά- κινδυνεύουν να χαθούν. Η εξαθλίωση των συνταξιούχων βαθαίνει. Κανένας δεν δικαιολογείται να μένει απαθής ή να παραπονιέται από το καναπέ του, γι’ αυτή την κατάσταση», αναφέρουν οι συνταξιούχοι σε ανακοίνωσή τους.

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση έχει απευθύνει και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης ΕΤΕΑ.

«Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι λοιποί εντολοδόχοι των δανειστών και τοκογλύφων θα πρέπει να καταλάβουν ότι για το Κοινωνικό Ασφαλιστικό Σύστημα έχουν συνεισφέρει εκατομμύρια εργαζόμενοι και ότι η ιστορία θα γράψει με μαύρα χρώματα όλους αυτούς που κατακρεούργησαν τις επικουρικές μας συντάξεις και τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Στη συγκέντρωση, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν η Πρωτοβουλία Συνταξιούχων και η Ριζοσπαστική Παρέμβαση Συνταξιούχων Αερομεταφορών.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr