ΕΛΛΑΔΑ

Ερυθρός Σταυρός: Ανθρωπιστική επιταγή η ορθή πρακτική αναγνώρισης σορών

Ερυθρός Σταυρός: Ανθρωπιστική επιταγή η ορθή πρακτική αναγνώρισης σορών

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, συμμετείχε την Τρίτη (04/10/2016), στην ημερίδα που διοργάνωσε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. (Υποδιεύθυνση Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων DNA) και η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ICRC), για την ορθή πρακτική αναγνώρισης σορών και διαχείρισης δεδομένων.

Στην ημερίδα δόθηκε έμφαση στο δύσκολο έργο της ταυτοποίησης των σορών των προσφύγων και μεταναστών, το οποίο συνιστά μεγάλη πρόκληση για όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες. Η σημαντικότητα της αναγνώρισης των σορών δεν αποτελεί μόνο ηθική και ανθρωπιστική επιταγή, αλλά και συμβατική υποχρέωση της χώρας μας βάσει των κανόνων που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός απηύθυνε χαιρετισμό στην ημερίδα, εκφράζοντας τη χαρά, την ικανοποίηση αλλά και τη βαθιά του πεποίθηση ότι «η αμοιβαία ενημέρωση, η ανταλλαγή απόψεων και πείρας, καθώς και η παρουσίαση βασικών επιστημονικών και ιατροδικαστικών θεμάτων αποτελούν επιτακτικές ανάγκες στο πλαίσιο της διαρκώς επιταχυνόμενης κίνησης του μεταναστευτικού και προσφυγικού φαινομένου. Αξιοποιώντας την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, την ύπαρξη της αναγκαίας επιστημονικής υποδομής και απαιτούμενης τεχνογνωσίας, όπως επίσης και την εκπαίδευση εξειδικευμένου προσωπικού, θα εξασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες προκειμένου να καταστεί εφικτή η υλοποίηση προγραμμάτων που θα καλύπτουν τις αυξημένες ιατροδικαστικές ανάγκες στη χώρα μας» πρόσθεσε ο κ. Αυγερινός.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι (Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων Δικαιοσύνης και Εσωτερικών), ανώτεροι Εισαγγελείς, ανώτατα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και εκπρόσωποι αρμόδιων Φορέων και Οργανισμών.

Σχετικές ειδήσεις