ΥΓΕΙΑ

Ο Ερυθρός Σταυρός με την ΕΛΠΙΔΑ στη «μάχη» ευαισθητοποίησης για τη δωρεά μυελού των οστών

Ο Ερυθρός Σταυρός με την ΕΛΠΙΔΑ στη «μάχη» ευαισθητοποίησης για τη δωρεά μυελού των οστών

Συνάντηση με την ιδρύτρια και πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, είχε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, την Παρασκευή (09/09/2016).

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν γόνιμες σκέψεις και προτάσεις αναφορικά με την επισημοποίηση της συνεργασίας του Ε.Ε.Σ. με τον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» στον τομέα της ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινής γνώμης στο ζήτημα της δωρεάς μυελού των οστών.

Η συγκεκριμένη διαδικασία συνιστά μια κορυφαία πράξη προσφοράς ανθρώπου προς συνάνθρωπο, με την οποία χιλιάδες συμπολιτών μας, και ειδικότερα πολλά μικρά παιδιά, μπορούν να σωθούν από βέβαιο θάνατο.

Στην ίδια συνάντηση η κ. Βαρδινογιάννη εξέφρασε στον κ. Αυγερινό τη βαθιά της εκτίμηση για τη συνολική παρουσία και δραστηριοποίηση του Ε.Ε.Σ. απανταχού της Ελλάδας, διαμέσου των τριών Τομέων του (Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών) και των αναπτυσσομένων δομών του.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν, κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αθηνών, αλλά και των Περιφερειακών Τμημάτων Ε.Ε.Σ. Χανίων και Κερκύρας, συνεργάστηκαν άψογα με στελέχη του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» σε μια σειρά από εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών στο παραπάνω ζήτημα, συμμετέχοντας ενεργά στις διαδικασίες ενημέρωσης του κοινού, λήψης δειγμάτων και καταγραφής των στοιχείων των ενδιαφερομένων εθελοντών.

Σχετικές ειδήσεις