ΥΓΕΙΑ

Κοινές δράσεις ΚΕΕΛΠΝΟ – Ερυθρού Σταυρού για τη δημόσια υγεία

Κοινές δράσεις ΚΕΕΛΠΝΟ – Ερυθρού Σταυρού για τη δημόσια υγεία

Στενή συνεργασία σε μια σειρά από τομείς της δημόσιας υγείας, όπως η επιδημιολογική επιτήρηση, η εμβολιαστική και υγειονομικής κάλυψη, ξεκινά το προσεχές διάστημα μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, συναντήθηκε σήμερα (06/09/2016) με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Καθηγητή Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας επί του τρέχοντος προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος.

Η συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πνεύμα απόλυτης σύμπνοιας και ομοψυχίας, επικεντρώθηκε στις δράσεις που θα αναλάβουν από κοινού το ΚΕΕΛΠΝΟ και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός το προσεχές διάστημα σε μια σειρά από τομείς της δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένης της επιδημιολογικής επιτήρησης, της εμβολιαστικής και υγειονομικής κάλυψης, καθώς και της ψυχοκοινωνικής στήριξης ευπαθών ομάδων πληθυσμού.

Στόχος των παραπάνω ενεργειών θα είναι η προστασία και προαγωγή της υγείας μεταναστευτικών και προσφυγικών πληθυσμών που διαβιούν σε κέντρα φιλοξενίας, όπου ο Ε.Ε.Σ. έχει ενεργό παρουσία διαμέσου των τριών Τομέων του: Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής, Εθελοντών Σαμαρειτών - Διασωστών.

Η συνεργασία των δύο φορέων θα επεκταθεί και σε δράσεις που θα αφορούν στον ελληνικό πληθυσμό, κυρίως μέσα από το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης για τη χρησιμότητα βασικών εμβολιασμών (λ.χ. αντιγριπικά εμβόλια) και την πρόληψη της μετάδοσης νοσημάτων. Τις δράσεις αυτές θα οργανώσει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σχετικές ειδήσεις