ΥΓΕΙΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Εμβολιασμός 200 παιδιών προσφύγων στη Ριτσώνα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Εμβολιασμός 200 παιδιών προσφύγων στη Ριτσώνα

Με το εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας Α συνεχίζεται το πρόγραμμα εμβολιασμού παιδιών προσφύγων και μεταναστών ηλικίας 1 έως 15 ετών, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

Στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα Χαλκίδας, το πρόγραμμα ξεκίνησε την Τρίτη 2 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 3 Αυγούστου.

Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Ελληνικού και του Ισπανικού Ερυθρού Σταυρού, συνολικά και τις δύο αυτές ημέρες, αναμένεται να χορηγήσει το συγκεκριμένο εμβόλιο σε περίπου 200 παιδιά πρόσφυγες της ίδιας ηλικιακής ομάδας, έχοντας προηγουμένως ενημερώσει τους γονείς τους για την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου εμβολιασμού.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εθελοντές από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας και μεταφραστές του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι αντίστοιχα υποστηρίζουν την όλη διαδικασία και διευκολύνουν την επικοινωνία με τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες.

Σημειώνεται ότι οι εθελοντές και των τριών Σωμάτων (Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής, Σαμαρειτών Διασωστών) του Τμήματος Χαλκίδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έχουν σταθερή παρουσία στο Κέντρο Φιλοξενίας της Ριτσώνας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην παροχή υπηρεσιών από τον Ερυθρό Σταυρό που σχετίζονται με την υγεία των φιλοξενούμενων πληθυσμών, την ψυχοκοινωνική στήριξή τους, την εξυγίανση νερού και την υγιεινή, τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και την υλοποίηση προγράμματος διάθεσης μετρητών.