ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση και αντιδράσεις για τα προσφυγόπουλα στο 66ο Γυμνάσιο Αθηνών

Ένταση και αντιδράσεις για τα προσφυγόπουλα στο 66ο Γυμνάσιο Αθηνών

Φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε περίπου 30 γονείς που αντιδρούσαν στη φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο τους και σε αλληλέγγυους σημειώθηκε σήμερα (10/10/2016) στο 66ο Γυμνάσιο Αθηνών, στην περιοχή του Κολωνού.

Οι διαμαρτυρόμενοι γονείς επιχείρησαν να εμποδίσουν την είσοδο των περίπου 30 παιδιών που μεταφέρθηκαν στο σχολείο από τη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα, ωστόσο γρήγορα τα πράγματα ηρέμησαν και τα παιδιά μπήκαν στις τάξεις κανονικά. Τους μικρούς μαθητές καλωσόρισε ένας αλληλέγγυος με παραδοσιακά τραγούδια, συνοδεία ακορντεόν.

Την κατάσταση προσπάθησαν να εξομαλύνουν και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής που έδωσαν το «παρών» στο χώρο και επανέλαβαν ότι μόνο όταν εμβολιάζονται τα παιδιά εντάσσονται στο πρόγραμμα φοίτησης στα σχολεία.

Όπως εξήγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηνών, Νίκος Σωτηρίου, «υπήρξε ένταση στην αρχή, αλλά ίσως δεν υπήρξε σωστή ενημέρωση, ούτε στην Ένωση, προκειμένου να ειδοποιήσουμε και να ενημερώσουμε και εμείς τους γονείς». Ο ίδιος εκτίμησε ότι σταδιακά θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση, ενώ οι γονείς έχουν προγραμματίσει αύριο γενική συνέλευση στο σχολείο, όπου θα παρευρεθεί και το Δ.Σ. της Ένωσης για να συζητήσει μαζί τους.

Ο κ. Σωτηρίου υπογράμμισε, εξάλλου, ότι η θέση της Ένωσης είναι πως «όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις και οι διαβεβαιώσεις ότι έχουν γίνει όλοι οι εμβολιασμοί των παιδιών, δεν πρέπει να τίθεται κανένα ζήτημα φοίτησης των παιδιών στα σχολεία. Πιστεύουμε ότι θα ενημερώσουμε αυτούς τους λίγους γονείς που αντιδρούν και θα τους πείσουμε».

Σχετικές ειδήσεις