ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους οι ξενοδοχοϋπάλληλοι: «Κάτω τα ξερά σας από το εφάπαξ» (pics&vid)

Στους δρόμους οι ξενοδοχοϋπάλληλοι: «Κάτω τα ξερά σας από το εφάπαξ» (pics&vid)

Στη Βασιλίσσης Σοφίας βρέθηκαν σήμεραμέλη τουσυνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείωνκαι συναφών επαγγελμάτων του νομού Αττικής, στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους καθώς διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων και για το θέμα τουεφάπαξτους.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά εμποδίστηκαν από τις κλούβες που βρίσκονται παραταγμένες στην Ηρώδου Αττικού.

Λίγο πριν τη μία, αποχώρησαν από το σημείο και η Βασιλίσσης Σοφίας που παρέμενε κλειστή για πολλή ώρα, δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (12/10), είχαν προχωρήσει στη συμβολική κατάληψη των γραφείων του υπουργείου Τουρισμού, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους.

Οι καταληψίες κρέμασαν ένα τεράστιο πανό στην πρόσοψη του κτηρίου, το οποίο έγραφε:

«Το πόρισμα των εργαζομένων στον τουρισμό - επισιτισμό: Κάτω τα ξερά σας από το εφάπαξ - Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές - Δουλειά με δικαιώματα για όλους».

Παράλληλα, περίπου 50 άτομα επέκλεισαν την είσοδο του κτηρίου το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Όθωνος και Αμαλίας, στο Σύνταγμα.

Γύρω στις 10 το πρωί, εκπρόσωποι των σωματείων έγιναν δεκτοί από την αρμόδια υπουργό Έλενα Κουντουρά, προκειμένου να την ενημερώσουν για τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με τον Νίκο Παπαγεωργίου, πρόεδρο του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, ο οποίος ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για τη συνάντηση, η υπουργός τούς είπε ότι «πάντα στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων» και τους παράπεμψε στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Όπως υποστήριξε ο κ. Παπαγεωργίου, αυτή η εξέλιξη δεν ικανοποιεί τα συνδικάτα, που κάνουν λόγο για διγλωσσία και αθέτηση των υποσχέσεων της κυβέρνησης, και προειδοποιούν για κλιμάκωση των δράσεων.

Μιλώντας στην κάμερα του Newsbomb.gr, ο Γιώργος Στεφανάκης, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Eπισιτισμού - Tουρισμού - Kενοδοχείων αναφέρει για την κινητοποίηση:

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

από το πρωί μέλη του συνδικάτου Επισιτισμού- Τουρισμού -Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων του νομού Αττικής, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους

Σχετικές ειδήσεις