ΕΛΛΑΔΑ

Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» πίσω από την έκρηξη στην Ιπποκράτους

Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» πίσω από την έκρηξη στην Ιπποκράτους

Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε με κείμενό της, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Ιπποκράτους, δηλώνοντας πως στόχος ήταν η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη.

Στην προκήρυξή τους ονομάζουν την επίθεση κατά της κ. Τσατάνη "Σχέδιο Νέμεσις, Πράξη Πρώτη" και κάνουν λόγο για «συμβολική ενέργεια», απειλώντας παράλληλα με νέες επιθέσεις, «στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί...», ενώ απευθυνόμενοι γενικά στο δικαστικό σώμα, αναφέρουν «θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα».

Το «χτύπημα» στην καρδιά της Αθήνας, μάλιστα που σκόρπισε τον πανικό, το «αφιερώνουν» «στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ. Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου» επικαλούμενοι ως λόγο της στοχοποίησης της κυρίας Τσατάνη «τη συμμετοχή της στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων μας».

Διαβάστε όλο το κείμενο της ανάληψης:

"Αφιερώνουμε αυτήν την ενέργεια στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ. Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου. Στέλνουμε την Αλληλεγγύη μας στην αναρχική συντρόφισσα Αγγελική Σπυροπούλου, σε όλους τους αμετανόητους πολιτικούς κρατουμένους που βρίσκονται στα κελιά της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και στους ιταλούς συντρόφους Alfredo Cospito, Nicola Gai και τους αναρχικούς που διώκονται στην Ιταλία στα πλαίσια της επιχείρησης “scripta manent” εναντίον της F.A.I.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΜΕΣΙΣ

ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, στην οδό Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας δίπλα από το Α.Τ. Εξαρχείων.

Γνωρίζαμε ότι η Τσατάνη έχει αστυνομική συνοδεία και αποτελεί φυλασόμενο στόχο, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να πραγματοποιηθεί η επίθεσή μας. Επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί...

Η επιλογή της συγκεκριμένης δικαστικού έγινε για δύο βασικούς λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι η Γ. Τσατάνη αποτελεί μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος, που αναλαμβάνει να “εξαφανίζει” δικογραφίες που θίγουν τα συμφέροντα της επιχειρηματικής και πολιτικής μαφίας (με το αζημίωτο βέβαια). Είναι η δικαστική εμπροσθοφυλακή των αφεντικών της.

Αποκορύφωμα της βρώμικης σταδιοδρομίας της είναι η υπόθεση Βγενόπουλου, που η Τσατάνη την έβαλε στο αρχείο, βοηθώντας τον να απαλλαγεί από τη σίγουρη καταδίκη του. Ο χρηματισμός της απ' τον επιχειρηματία Βγενόπουλο φούσκωσε κι άλλο τον αόρατο παραδικαστικό της λογαριασμό . Είναι αυτές οι αφανείς ευγενικές χορηγίες επιχειρηματιών που χτίζουν τα πολυτελή εξοχικά των δικαστών ως αντάλλαγμα στη “δικαιοσύνη” τους.

Άλλο ένα δείγμα γραφής της εισαγγελέως Τσατάνη, που κρατείται επιμελώς κρυφό απ' τα media, είναι η υπόθεση Μεϊμαράκη. Η Τσατάνη ήταν αυτή που ανέλαβε τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά και τις μίζες του τότε υπουργού Εθνικής Αμύνης Βαγγέλη Μεϊμαράκη και φρόντισε να “ξεχάσει” να τη στείλει στη Βουλή, με σκοπό να τον καλύψει. Το αντάλλαγμα αυτής της συνδιαλλαγής ήταν η τοποθέτηση της κόρης και του άντρα της Τσατάνη ως υποψήφιους βουλευτές στη Ν.Δ. επί προεδρίας Μεϊμαράκη.

Η Τσατάνη είχε εμπλοκή και στην υπόθεση Βατοπεδίου επικυρώνοντας για άλλη μια φορά τη μαφιόζικη σύμπραξη Εκκλησίας-Δικαιοσύνης, όπως και σε πολλές ακόμα γνωστές υποθέσεις που τις “χειρουργούσε” με σκοπό την απόκρυψή τους και την προστασία των συμφερόντων της εξουσίας.

Ο δεύτερος λόγος που επιλέξαμε να χτυπήσουμε την εισαγγελέα Τσατάνη ήταν η συμμετοχή της στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων μας.

Η Τσατάνη ήταν αυτή που έκρινε ως απαράδεκτη μία από τις αιτήσεις αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συζύγου του μέλους της Σ.Π.Φ Γεράσιμου Τσάκαλου. Συνέβαλε έτσι και αυτή με τη σειρά της στην αντι-αντάρτικη δικαστική εκστρατεία και σε έναν απ' τους πιο ανήθικους εκβιασμούς εναντίον αναρχικών επαναστατών.

Η εκδικητική μανία των δικαστών απέναντι στις οικογένειες των συντρόφων μας είναι μία επιλογή που θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα όλοι οι δικαστικοί που συμμετέχουν σε αυτόν τον εκβιασμό και οι οικείοι τους.

Έχουμε μνήμη και πάνω από όλα υπομονή, επιμονή και συνέπεια...

Αφιερώνουμε αυτήν την ενέργεια στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ. Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου.

Στέλνουμε την Αλληλεγγύη μας στην αναρχική συντρόφισσα Αγγελική Σπυροπούλου, σε όλους τους αμετανόητους πολιτικούς κρατουμένους που βρίσκονται στα κελιά της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και στους Ιταλούς συντρόφους Alfredo Cospito, Nicola Gai και τους αναρχικούς που διώκονται στην Ιταλία στα πλαίσια της επιχείρησης “scripta manent” εναντίον της F.A.I..

Σύντομα θα ακολουθήσει ολόκληρη η προκήρυξη, καθώς και η πρότασή μας για το σχέδιο «Νέμεσις».

Θα επανέλθουμε..."

Το χρονικό της έκρηξης

Λεπτά μετά την εμπρηστική επίθεση στο κτήριο της οδού Ιπποκράτους στον αριθμό 112, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για έκρηξη στο βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη», ωστόσο λίγο αργότερα ο δικηγόρος Θέμης Σοφός ανέφερε ότι η έκρηξη είχε ως στόχο την Εισαγγελέα Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, που κατοικεί στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας.

unnamed2

«Αν και είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων φυλάξεως παρά ταύτα η ελληνική πολιτεία μείωσε την φύλαξή της αφαιρώντας κάποιους από τους φύλακες» ανέφερε στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο σημείο και συνέχισε:

«Είχε υποβληθεί από την κυρία Εισαγγελέα ένσταση η οποία ουδέποτε απαντήθηκε. Με τη μείωση της φύλαξής της ο κίνδυνος αυξήθηκε και απόψε είχαμε το αποτέλεσμα της έκρηξης ενός εκρηκτικού μηχανισμού από τον οποίο κινδύνευε η ζωή της ίδιας και των κατοίκων που κατοικούν πέριξ της οικίας της».

Τα δραματικά λεπτά της έκρηξης

Η έκρηξη, όπως μετέδωσε πρώτο του Newsbomb.gr, σημειώθηκε στις 22:40.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου στην Εφημερίδα των Συντακτών και σε ιστοσελίδα στις 22:18, που προειδοποιούσε για το χτύπημα και τόνιζε πως δεν είναι φάρσα.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, στο βιβλιοπωλείο και σε τζαμαρίες πολυκατοικιών.

Δραματικά ήταν τα δευτερόλεπτα που προηγήθηκαν και αυτά που ακολούθησαν από την έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγα μόλις δευτερόλεπτα από την στιγμή που έφτασαν στο σημείο οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ και από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Τα πρώτα στοιχεία των ερευνών δείχνουν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από 1 κιλο εκρηκτικής ύλης, πυροκροτητή και ρολόι.

Ωστόσο φαίνεται ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα, καθώς η έκρηξη σημειώθηκε περίπου 8 λεπτά πριν τη λήξη του χρονικού ορίου που έθεσε ο άγνωστος άνδρας που τηλεφώνησε στις 22:22 στην Εφημερίδα των Συντακτών τονίζοντας ότι «δεν είναι φάρσα».

Οι άγνωστοι τοποθέτησαν την βόμβα μέσα σε μία σακούλα δίπλα σε αυτοκίνητο ενός αστυνομικού, που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας. Μόλις έφτασαν οι πρώτοι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσπάθησαν να απομακρύνουν τον κόσμο από το σημείο.