ΕΛΛΑΔΑ

Μαύρο πανό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ κρέμασε η Ένωση Τεχνικών Τηλεόρασης (photo)

Μαύρο πανό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ κρέμασε η Ένωση Τεχνικών Τηλεόρασης (photo)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε την Δευτέρα (17/10) ηΕΤΙΤΑ (Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής).

Ρεπορτάζ Λευτέρης Σουχάιμπ

Αποχώρησαν από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου, οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης, οι οποίοι νωρίτερα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας.

Οι τεχνικοί συνομίλησαν με τους υπευθύνους των γραφείων του κόμματος, οι οποίοι τούς διαβεβαίωσαν ότι θα διαβιβάσουν τα αιτήματά τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης, οι τεχνικοί υπενθύμισαν την υπόσχεση του υπουργού Επικρατείας, Νίκο Παππά, για την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης μεταξύ σωματείων, καναλαρχών και κυβέρνησης και σημείωσαν πως αντί της συνάντησης, τελικά, ο κ. Παππάς κατέθεσε την τροπολογία, την περασμένη Παρασκευή.

Οι τεχνικοί που βρέθηκαν στην Κουμουνδούρου διαμαρτύρήθηκαν για τον νόμο Παππά και το «μαύρο» στα τηλεοπτικά κανάλια.

Έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν και διμοιρίες των ΜΑΤ που φρουρούσαν την συγκέντρωση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μέλη της Ένωσης Τεχνικών εισέβαλαν στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» κάνοντας παρέμβαση στον αέρα.

Νωρίτερα η Ένωση Τεχνικών κήρυξε πεντάωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν, από τις 10:00 σήμερα το πρωί έως τις 15:00, οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης, διαμαρτυρόμενοι για το σχεδιαζόμενο λουκέτο στα τηλεοπτικά κανάλια που δεν έλαβαν άδεια στον σχετικό διαγωνισμό.

Οι τεχνικοί ζητούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των τεχνικών στα κανάλια τα οποία δεν έχουν λάβει άδεια και να μη γίνει καμία απόλυση προσωπικού σε αυτά. Επίσης, ζητούν να μην προχωρήσει το κλείσιμο των τηλεοπτικών επιχειρήσεων που εργάζονται και να ισχύσει η τρέχουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Δείτε τις φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις