ΕΛΛΑΔΑ

Iσχυροί βοριάδες και βροχές!

Iσχυροί βοριάδες και βροχές!
«Όπου φυσάει ο άνεμος πάω»… είναι σήμερα το σκηνικό του καιρού, καθώς θα πνέουν βοριάδες εντάσεως 7...

«Όπου φυσάει ο άνεμος πάω»… είναι σήμερα το σκηνικό του καιρού, καθώς θα πνέουν βοριάδες εντάσεως 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Παράλληλα, δεν αποκλείεται από το μεσημέρι να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά και κυρίως στα βόρεια.

Στην Αττική αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ. Θερμοκρασία: από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 38 και πιθανώς κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα νότια. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.