ΕΛΛΑΔΑ

Γιος Μπάρκα: «Η μητέρα του μικρού Μπεν θα έπρεπε να ντρέπεται»

Γιος Μπάρκα: «Η μητέρα του μικρού Μπεν θα έπρεπε να ντρέπεται»

Οργισμένος εμφανίζεται ο γιος του Κωνσταντίνου Μπάρκα - «Το όνομα του πατέρα μου σέρνεται στη λάσπη»

Μια ημέρα μετά την επίσημη ενημέρωση της βρετανικής αστυνομία για τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε στην Κω, ο γιος του ανθρώπου που φέρεται να εμπλέκεται στην εξαφάνιση και τελικά το θάνατο του μικρού Μπεν, περνά στην αντεπίθεση.

Διαβάστε ΕΔΩ τι ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στη βρετανική «Daily Mail», ο Βαλάντης Μπάρκας εμφανίζεται λάβρος σχολιάζοντας το πώς έχει εμπλακεί ο πατέρας του στη σκοτεινή αυτή υπόθεση ενώ στρέφεται και κατά της μητέρας του Μπεν, η οποία μόλις χθες είχε ξεσπάσει αναφέροντας: «Ελπίζω να καίγεται στην κόλαση ο Μπάρκας».

ben5

«Η Κέρι Νίνταμ θα έπρεπε να ντρέπεται. Είμαστε πολύ εκνευρισμένοι από όλα αυτά που έχει πει για τον πατέρα μου, Ντίνο, όπως το ότι θα πρέπει να καίγεται στην κόλαση.

ben4

(Ο Βαλάντης Μπάρκας)

Έχουν περάσει 25 χρόνια και δεν έχουν βρει κάτι, ούτε ένα ίχνος ένδειξης που να στηρίζει αυτές τους ισχυρισμούς εναντίον του πατέρα μου.

Έχει κατηγορηθεί ότι είναι φονιάς παιδιού και η φωτογραφία του έχει δημοσιευτεί παντού, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη.

ben2 copy

(Ο Κωνσταντίνος Μπάρκας)

Έχω παραμείνει ψύχραιμος κατά τη διάρκεια όλου αυτού. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε την "Επιχείρηση Μπεν".

Είναι το πιο εύκολο πράγμα να κατηγορείς έναν νεκρό. Ο πατέρας μου είναι νεκρός και το όνομά του σέρνεται στη λάσπη. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, τον σέβονταν όλοι», προσθέτει ο Βαλάντης Μπάρκας.

«Σεβόμασταν πάντα την Κέρι Νίνταμ αλλά είμαστε ιδιαίτερα εκνευρισμένοι από τα πράγματα που είπε για τον πατέρα μου. Θα της έλεγα να επιλέγει τις λέξεις της πιο προσεκτικά. Γιατί προσπαθεί να μας προκαλέσει, λέγοντας τέτοια πράγματα; Εμείς δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε.

Αντιλαμβανόμαστε την απόγνωσή της αλλά θα έπρεπε να κατηγορεί κάποιον άλλο και όχι τον πατέρα μου που είναι νεκρός και δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Πως θα τον θυμούνται μετά από αυτά»;

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, ο οποίος απεβίωσε πέρυσι «χτυπημένος» από τον καρκίνο, φέρεται (σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία) να σκότωσε κατά λάθος τον μικρό Μπεν ενώ εκτελούσε χωματουργικές εργασίες σε χωράφι όπου έπαιζε το παιδί δίπλα στο αγρόκτημα όπου έμενε και κατόπιν να κάλυψε την πράξη του, σκεπάζοντας το πτώμα σε χώρο όπου έριχνε τα μπάζα.

Ο Βαλάντης Μπάρκας όμως δίνει μια άλλη εκδοχή στην υπόθεση: «Όσο ήταν ζωντανός, βοηθούσε την αστυνομία. Επί 25 χρόνια δεν βρήκαν κάτι. Η αστυνομία, οι εθελοντές ακόμα και ο στρατός έψαξαν όλη την περιοχή το 1991 αλλά δεν βρήκαν κάτι».

«Έλεγαν ότι ο πατέρας μου έτρεμε όταν έφυγε από το γραφείο του εισαγγελέα. Είναι ψέματα. Ήταν ψύχραιμος, κάτι που φαίνεται και στη φωτογραφία του που δημοσιεύτηκε.

Έχω συναντηθεί με τον επικεφαλής των Βρετανών αστυνομικών, τον Τζον Κάζινς. Είναι ευπρόσδεκτος να ψάξει όλο το νησί της Κω», καταλήγει.

Πηγή φωτογραφιών: dailymail.co.uk, mirror.co.uk