ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Κατάληψη σε σχολείο προκειμένου να μην πάνε εκεί προσφυγόπουλα (pics&vids)

Λαμία: Κατάληψη σε σχολείο προκειμένου να μην πάνε εκεί προσφυγόπουλα (pics&vids)

Αντιδρούν οι γονείς των μαθητών στα σχολεία της Λαμίας, τα οποία έχουν επιλεγεί για να παρακολουθήσουν εκεί μαθήματα προσφυγόπουλα, τα οποία φιλοξενούνται στις Θερμοπύλες.

Το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Μοσχοχωρίου καθώς και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, είναι αυτά τα οποία έχουν επιλεγεί για να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου μαθήματα, τα 90 προσφυγόπουλα.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος τα παιδιά είναι προγραμματισμένο να πηγαίνουν στο σχολείο ξεχωριστά από τους άλλους μαθητές, από τις 14:00 έως τις 18:00.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους γονείς οι οποίοι υποστηρίζουν ότι βρέθηκαν προ τετελεσμένων γεγονότων χωρίς να ερωτηθούν.

Στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, μάλιστα αποφάσισαν την κατάληψη του κτηρίου, την ερχόμενη Δευτέρα ώστε να μην μπορέσει κανείς να κάνει μάθημα.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των γονέων, στο εν λόγω σχολείο, όπου κλήθηκαν οι αρμόδιοι παράγοντες της εκπαίδευσης.

Σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, οι γονείς επιτέθηκαν φραστικά στο Διευθυντή του σχολείου, αλλά και τον Διευθυντή της περιφερειακής Εκπαίδευσης.

Τελικά οι γονείς του 6ου Δημοτικού Λαμίας αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο τη Δευτέρα, ενώ την Κυριακή το απόγευμα έχουν συνέλευση οι γονείς στο Μοσχοχώρι, οι οποίοι είναι επίσης ανάστατοι για να πάρουν αποφάσεις.

Οι αρμόδιοι του Κέντρου Φιλοξενίας των Θερμοπυλών ενημερώνουν τα παιδιά έχουν εμβολιαστεί στο σύνολό τους, δεν έχει διαπιστωθεί καθ' όλο το χρόνο της παραμονής τους κάποια ασθένεια, ενώ τονίζουν ότι «η δουλειά που έχει γίνει με δασκάλους και καθηγητές από τον περασμένο Φεβρουάριο που λειτουργεί το κέντρο έχει προσαρμόσει πολλούς μαθητές στο κλίμα του σχολείου, καθώς στη μεγάλη τους πλειοψηφία μιλούν άνετα την ελληνική γλώσσα». Μάλιστα σημειώνουν με έμφαση ότι «ορισμένα παιδιά προσφύγων είναι έτοιμα να ενταχθούν σε κανονικές τάξεις και σε και όχι σε τάξεις προσαρμογής».

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από την επεισοδιακή συνεδρίαση

Σχετικές ειδήσεις