ΕΛΛΑΔΑ

Όταν ο Ομπάμα μίλησε ελληνικά: Φιλοξενία, σπανακόπιτα και φουστανέλα! (video)

Όταν ο Ομπάμα μίλησε ελληνικά: Φιλοξενία, σπανακόπιτα και φουστανέλα! (video)

Επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα: Με ένα θερμό «γεια σας» στα ελληνικά καλωσόρισε ο Μπαράκ Ομπάμα όσους βρέθηκαν στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να παρακολουθήσουν την ομιλία του το μεσημέρι της Τετάρτης (16/11), λίγη ώρα πριν αποχωρήσει από την Ελλάδα για το Βερολίνο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέδειξε για ακόμα μια φορά πόσο καλός είναι στις ξένες γλώσσες, χρησιμοποιώντας 16 ελληνικές λέξεις στη σημερινή του ομιλία στο Ίδρυμα Νιάρχος.

«Γεια σας και καλησπέρα», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα και αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους ήθελε να έρθει στην Ελλάδα. Ένας από αυτούς ήταν η «φιλοξενία» των Ελλήνων, που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη για τις καρδίες που συγκλονίστηκαν από την τραγωδία του «Ευριπίδη», για τα μυαλά που άνοιξαν από τις ιστορίες του «Θουκυδίδη και του Ηρόδοτου» και για την κατανόηση του κόσμου που διευρύνθηκε από τον «Αριστοτέλη και τον Σωκράτη».

Διαβάστε ΕΔΩ όλα όσα είπε ο Μπαράκ Ομπάμα στο Ίδρυμα Νιάρχος

Στην ομιλία του κατάφερε να εντάξει και το ελληνικό σύμβολο της «φουστανέλας», λέγοντας ότι μπορεί κανείς να δει στην πόλη του Σικάγου τους Ελληνοαμερικανούς να κυκλοφορούν με τις «φουστανέλες» τους.

Συνέχισε με «σπανακόπιτα» και «ούζο» και έκανε ειδική αναφορά στις ζητωκραυγές Ελλήνων και Αμερικανών για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Στο τέλος, μάλιστα, έκλεισε την ομιλία του με τη φράση «ζήτω η Ελλάς», στο άκουσμα της οποίας το ακροατήριο χειροκρότησε θερμά.

Δείτε το βίντεο με τα ελληνικά του Ομπάμα:

Σχετικές ειδήσεις