ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στην Κρήτη με τη Βρετανίδα που βρέθηκε νεκρή: Αποκαλύψεις - «φωτιά» από το ημερολόγιό της

Θρίλερ στην Κρήτη με τη Βρετανίδα που βρέθηκε νεκρή: Αποκαλύψεις - «φωτιά» από το ημερολόγιό της

Στο προσκήνιο επανέρχεται η μυστηριώδης υπόθεση του θανάτου 54χρονης Βρετανίδας, το πτώμα της οποίας είχε ξεβραστεί στο λιμάνι του Ηρακλείου το Μάρτιο του 2009.

Όπως αναφέρεται τις τελευταίες ημέρες σε πληθώρα δημοσιευμάτων από βρετανικά ΜΜΕ, 7,5 χρόνια μετά το τραγικό συμβάν η υπόθεση εξετάζεται εκ νέου από τις τοπικές Αρχές.

Η Τζιν Χάνλον ήταν μητέρα τριών παιδιών και καταγόταν από το Ντάμφρις της Σκωτίας. Λίγο καιρό πριν από την τραγωδία η Τζιν διέμενε στην Κρήτη και συγκεκριμένα, στις Γούβες Ηρακλείου.

Τα ίχνη της άτυχης γυναίκας εξαφανίστηκαν στις 9 Μαρτίου του 2009 και μετά από μερικά 24ωρα, στις 12 του μήνα, η σορός της Βρετανίδας εντοπίστηκε να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, το πόρισμα του ιατροδικαστή έδειξε ότι ο θάνατός της 54χρονης Βρετανίδας προκλήθηκε από ατύχημα. Συγκεκριμένα, η Χάνλον φαίνεται να γλίστρησε και να έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να πνιγεί. Εξάλλου, η κάκωση που διαπιστώθηκε ότι έφερε η Τζιν στον αυχένα θεωρήθηκε ότι προήλθε από την πτώση της στο νερό από ύψος.

Ωστόσο, μερικούς μήνες αργότερα και μετά την πίεση που άσκησαν οι τρεις γιοι της Βρετανίδας, διενεργήθηκε συμπληρωματική ιατροδικαστική εξέταση. Όπως προέκυψε από το δεύτερο πόρισμα, το σώμα της Χάνλον είχε χτυπηθεί στο έδαφος, πριν καταλήξει στη θάλασσα.

Στο ημερολόγιο, σύμφωνα με το μικρότερο γιο της, η 54χρονη φέρεται ότι διατηρούσε σχέση στην Κρήτη με έναν κάτοικο του νησιού. Μάλιστα, όπως φαίνεται, η σχέση τους είχε εντάσεις το χρονικό διάστημα πριν η Βρετανίδα χάσει τη ζωή της...

Στο ημερολόγιο αναφέρεται ακόμη ότι η Χάνλον είχε πει σε φιλικό της άτομο, την ημέρα που εξαφανίστηκε, ότι την ακολουθούσε ένα αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρισκόταν ένας άνδρας.

Σημειώνεται ότι οι γιοι της Τζιν ζήτησαν από τις Αρχές να ληφθεί υπόψη το περιεχόμενο του ημερολόγιου της μητέρας τους.

kriti2

Σύμφωνα με το neakriti.gr, περίπου δύο χρόνια μετά το συμβάν, η υπόθεση επανήλθε με εμφατικό τρόπο στη δημοσιότητα, καθώς κλήθηκαν από τις Αρχές να καταθέσουν δύο άτομα: Πρόκειται για έναν κάτοικο της Κρήτης κι έναν Ολλανδό. Αμφότεροι, όπως προκύπτει, ήταν φίλοι της αδικοχαμένης, Τζιν Χάνλον.

Ο Ολλανδός φέρεται να είχε συνομιλήσει με την 54χρονη την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη της. Μάλιστα ήταν αυτός που δήλωσε την εξαφάνιση της Χάνλον στις Αρχές. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την ίδια ημέρα, η άτυχη γυναίκα είχε συνομιλήσει και με τον άνδρα, από την Κρήτη. Ωστόσο, από τη δικαστική εξέλιξη της μυστηριώδους υπόθεσης, δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος των συγκεκριμένων δύο ατόμων.

Σχετικές ειδήσεις