ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στο Πήλιο: Καπετάνιος σκοτώθηκε μέσα στο καράβι του

Θρήνος στο Πήλιο: Καπετάνιος σκοτώθηκε μέσα στο καράβι του

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Πήλιο και συγκεκριμένα στο χωριό Συκή, από το χαμό του 62χρονου καπετάνιου, ένα μόλις χρόνο πριν βγει στη σύνταξη.

Ο Νίκος Παπανικολάου, ήταν καπετάνιος σε πλοίο, το οποίο βρισκόταν στο μακρινό Ομάν, όταν παρουσιάστηκε σε αυτό μια βλάβη στο γερανό φορτώσεων. Ο άτυχος άνδρας επιχείρησε να διορθώσει τη βλάβη και τότε συνέβη το μοιραίο… Έπεσε από ύψος εννέα μέτρων και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Όπως σημειώνει ο taxydromos.gr, ο 62χρονος ταξίδευε εδώ και 42 χρόνια και σκόπευε να βγει στη σύνταξη σε ένα χρόνο. Έχασε τη ζωή του στο λιμάνι της πόλης Σαλάλα του Σουλτανάτου του Ομάν.

Η οικογένειά του είχε να τον δει από την περασμένη άνοιξη. Τότε μπάρκαρε σε φορτηγό πλοίο ελληνικής πλοιοκτήτριας εταιρείας, έχοντας εκμυστηρευτεί στους δικούς του ανθρώπους ότι αφού γύριζε την ερχόμενη άνοιξη και ξεκουράζονταν λίγο, θα έκανε ένα ακόμη ταξίδι και μετά θα έβγαινε στη σύνταξη, για να ξεκουραστεί και να χαρεί την οικογένειά του.

Χθες Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν 62χρονο ναυτικό στην εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Συκή.

Όπως σημειώνει το taxydromos.gr, από την ημέρα που σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα (πριν από περίπου τρεις εβδομάδες), μόλις προχθές η σορός του άτυχου 62χρονου μεταφέρθηκε αεροπορικώς στην Αθήνα, μετά από πολλές διατυπώσεις και παρεμβάσεις της ελληνικής πρεσβείας σε συνεργασία με τη ναυτιλιακή εταιρεία, καθώς στην περιοχή που έχασε τη ζωή του η κατάσταση είναι τεταμένη.

Σχετικές ειδήσεις