ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην Κω: Τουρκικό πλοίο προσάραξε στην Αμμόγλωσα (pics&vids)

Συναγερμός στην Κω: Τουρκικό πλοίο προσάραξε στην Αμμόγλωσα (pics&vids)

Συναγερμός σήμανε στην Κω το πρωί της Δευτέρας στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού για τουρκικό πλοίο που φέρει το όνομα «Alcatras» και το οποίο προσάραξε μόλις 40 μέτρα από την ακτή.

Στο σημείο μετέβη άμεσα το ρυμουλκό «Παναγιά Φανερωμένη», ενώ εκεί βρέθηκε και η Ελληνικό Ομάδα Διάσωσης, η οποία είχε συνεχή επικοινωνία με τις Αρχές.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία τα οποία ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται, υπήρξε ρήγμα στο πλοίο, ωστόσο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, (οι άνεμοι πνέουν με ένταση 6 και 7 μποφόρ) οι δύτες δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το πλοίο.

Το πλοίο ακινητοποιήθηκε σε απόσταση μόλις 40 μέτρων από την ακτή ενώ στο σημείο βρίσκονται Λιμενικό και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Ο καπετάνιος ισχυρίζεται ότι το πλοίο μεταφέρει σκάλες και άλλα υλικά, ενώ συνεργάζεται με τις ελληνικές Αρχές. Αρχικά είχε ζητήσει να έρθει ρυμουλκό από την Τουρκία, όμως κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τους διεθνείς κανονισμούς. Τέλος σημειώνεται ότι τα μέλη του πληρώματος του πλοίου παραμένουν στο εσωτερικό του και αν κριθεί απαραίτητο θα το εγκαταλείψουν με σχοινί.

Δείτε το βίντεο του ANT1:

Σχετικές ειδήσεις