ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Οι καιρικές συνθήκες εμποδίζουν την απομάκρυνσης του τουρκικού πλοίου «ALCATRAS»

Κακοκαιρία: Οι καιρικές συνθήκες εμποδίζουν την απομάκρυνσης του τουρκικού πλοίου «ALCATRAS»

Σοβαρή, λόγω της εισροής υδάτων αλλά και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που τις επόμενες ώρες αναμένεται να επιδεινωθούν, εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από τις λιμενικές Αρχές η κατάσταση με το τουρκικό πλοίο «ALCATRAS», το οποίο έχει προσαράξει πιθανόν σε ξέρα, 100 μέτρα από την ακτή Λάμπη της Κω.

Ο κεντρικός λιμενάρχης του νησιού με άλλα δύο στελέχη του Σώματος πραγματοποίησαν το πρωί έλεγχο επί του πλοίου, όπου βρισκόταν και εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, χωρίς να διαπιστωθεί κάτι ύποπτο στο φορτίο του «ALCATRAS», αλλά και στα χαρτιά των πέντε επιβαινόντων Τούρκων υπηκόων.

Δεν αποκλείεται στο πλοίο να έχει προκληθεί κάποιο ρήγμα, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε επιχείρηση ελέγχου της κατάστασης αυτήν τη στιγμή αλλά και ρυμούλκησης του πλοίου.

Για λόγους ασφαλείας, το πλοίο, στο εσωτερικό του οποίου βρίσκονται έξι τόνοι καύσιμα, έχει δεθεί με κάβο στην ακτή της Λάμπης προκειμένου, εάν χρειαστεί, να εγκαταλειφθεί γρήγορα από το πλήρωμά του.

Τα πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμένι Τούζλα στην Τουρκία με προορισμό την Αττάλεια, αλλά λόγω βλάβης του πηδαλίου βρέθηκε, όπως υποστηρίζει ο καπετάνιος, σε αυτό το σημείο.

Σχετικές ειδήσεις