ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι η μάνα που εγκατέλειψε τα παιδιά της και ο πατέρας που σκότωσε το μωρό του

Γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι η μάνα που εγκατέλειψε τα παιδιά της και ο πατέρας που σκότωσε το μωρό του

Δύο ιστορίες από την Πάτρα και την Κρήτη σοκάρουν την κοινή γνώμη – Ελεύθερη η 20χρονη μάνα που εγκατέλειψε τα παιδιά της στην Πάτρα – Με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος ο πατέρας που χτύπησε μέχρι θανάτου το μωρό του στη Σητεία

Και στις δύο υποθέσεις δράστες ήταν γονείς και θύματα, μικρά παιδιά που δεν μπορούσαν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Η απόφαση της Δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερους τόσο την μητέρα που παράτησε τα παιδιά της για να ζήσει τον έρωτά της με το νέο της σύντροφο, όσο και τον πατέρα που με τα χτυπήματά του προκάλεσε το θάνατο του ίδιου του παιδιού έχουν σοκάρει την κοινή γνώμη.

Ποιος ο λόγος που αφέθηκαν ελεύθεροι

Και στις δύο περιπτώσεις η Δικαιοσύνη δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο, αφού οι κατηγορίες σε βάρος των δραστών δεν επισείουν ποινή μεγαλύτερη των δέκα χρόνων. Σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν προβλέπεται προφυλάκιση των κατηγορουμένων, σύμφωνα με το νόμο Καστανίδη, του 2010 που στόχευε στην αποσυμφόρηση των φυλακών.

Έτσι, οι ανακριτές δεν μπορούσαν παρά να αφήσουν ελεύθερους τους κατηγορούμενους, ενώ στην περίπτωση του πατέρα στην Κρήτη επέβαλαν περιοριστικούς όρους, εγγυοδοσίας και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει, προκειμένου να διασφαλισθεί η παρουσία του στο εδώλιο όταν η υπόθεση φθάσει στο ακροατήριο.

Η υπόθεση εγκατάλειψης στην Πάτρα

Το δράμα των τριών παιδιών που περιπλανιόντουσαν για μέρες ολομόναχα στην αχαϊκή πρωτεύουσα δεν έχει τελειωμό.
Κι ενώ οι Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA στην οποία έχουν υποβληθεί τα τρία αγγελούδια και ο πατέρας τους, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι είναι βιολογικά του παιδιά, η μητέρα τους αφέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (23/01) ελεύθερη μέχρι να ορισθεί δικάσιμος.

Ελεύθερος αφέθηκε και ο πατέρας, ο οποίος δεν υπήρξε παντρεμένος με τη μητέρα.

Εκτός φυλακής ο 52χρονος πα-τέρας

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 52χρονος πατέρας του μόλις 5,5 μηνών βρέφους που υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ξεψύχησε μετά από τον άγριο καυγά των γονιών του, στη Σητεία, την περασμένη Πέμπτη.

Ο πατέρας απολογήθηκε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το αθώο αγγελούδι έχασε τη ζωή του στο ανακριτικό γραφείο του Δικαστικού Μεγάρου Νεάπολης αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και της ενδοοικογενειακής βίας.

Στον 52χρονο επιβλήθηκε εγγύηση 20.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Αύριο αναμένεται να επιστρέψει στη Σητεία η σορός του άτυχου βρέφους.

Σχετικές ειδήσεις