ΕΛΛΑΔΑ

Στο εδώλιο ο αστυνομικός που κατηγορείται πως έπνιξε με σεντόνι την σύζυγό του Ολυμπία Μάντζιου

Στο εδώλιο ο αστυνομικός που κατηγορείται πως έπνιξε με σεντόνι την σύζυγό του Ολυμπία Μάντζιου

Η ώρα της κρίσης για το θάνατο της άτυχης Ολυμπίας Μάντζιου έφτασε, καθώς αναμένεται να κάτσει στο εδώλιο ο 40χρονος σήμερα σύζυγός της και αστυνομικός, ο οποίος φέρεται ότι την χτύπησε και την έπνιξε με το σεντόνι του κρεβατιού τους.

Ο αστυνομικός θα βρεθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για τη δολοφονία της άτυχης Ολυμπίας, που ήταν μητέρα ενός μωρού μόλις 6 μηνών, όταν δολοφονήθηκε.

Τα όνειρα της νεαρής κοπέλας από το Περιστέρι «γκρεμίστηκαν» βίαια τη νύχτα της Ανάστασης στις 23 Απριλίου του 2006. Οταν ο αστυνομικός σύζυγός της, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, «ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σκότωσε με πρόθεση» την άτυχη 22χρονη.

Η μοιραία νύχτα

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου το ζευγάρι είχε επισκεφτεί τους γονείς του αστυνομικού, για να γιορτάσουν μαζί την Ανάσταση. Μετά το δείπνο, περίπου στη 1.30 τα ξημερώματα επέστρεψαν στο σπίτι τους στο Περιστέρι, όπου φέρεται να ακολούθησε ένας ομηρικός καβγάς ανάμεσα στο ανδρόγυνο, τα αίτια του οποίου παραμένουν μέχρι σήμερα άγνωστα. Ο αστυνομικός φέρεται να χτύπησε τη σύζυγό του κλοτσώντας την «με δύναμη, με τα γυμνά του πόδια, στην περιοχή της κοιλιάς, προκαλώντας της τραυματική αιμορραγική βλάβη στο λεπτό έντερο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το βούλευμα.

Από τα δυνατά χτυπήματα και την αιμορραγία που προκλήθηκε η Ολυμπία Μάντζιου υπέστη σοκ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιδράσει. Τότε, σύμφωνα με το βούλευμα, ο σύζυγός της, χρησιμοποιώντας το σεντόνι του συζυγικού τους κρεβατιού, φέρεται να κάλυψε το πρόσωπο της 22χρονης και πιέζοντάς το με δύναμη της προκάλεσε ασφυξία, οδηγώντας τη σε φρικτό θάνατο. Οταν στις 3.39 τα ξημερώματα η Ολυμπία Μάντζιου διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείο Αττικόν ήταν πλέον αργά.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος στην ανάκριση είχε αρνηθεί ότι σκότωσε τη σύζυγό του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είχε υποστηρίξει στην απολογία του, τη μοιραία νύχτα βρισκόταν με την 22χρονη και το μωρό τους στο σπίτι, έπειτα από δείπνο στην οικία των γονιών του. Γύρω στις 2.45 τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια ερωτικής συνεύρεσης με τη σύζυγό του, εκείνη ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις της. Μάλιστα, όπως είχε πει ο κατηγορούμενος στην ανακρίτρια, ο ίδιος επιχείρησε να τη συνεφέρει και να της παράσχει τις πρώτες βοήθειες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στη συνέχεια κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ φώναξε την αδελφή και τον γαμπρό του που έμεναν στον κάτω όροφο της ίδιας πολυκατοικίας για να βοηθήσουν.