ΕΛΛΑΔΑ

Οι αγρότες τρομάζουν την κυβέρνηση: Κάλεσμα Αποστόλου για διάλογο

Οι αγρότες τρομάζουν την κυβέρνηση: Κάλεσμα Αποστόλου για διάλογο

Μήνυμα προς τους αγρότες να προσέλθουν σε διάλογο, είτε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου είτε στο υπουργείο, για τα αιτήματα που προβάλλουν, έστειλε o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, κατά τα εγκαίνια της 10ης «Zootechnia» στη ΔΕΘ, το βράδυ της Πέμπτης.

«Να ακούσουμε την αιτιολόγηση τους πάνω στα αιτήματα που υπάρχουν», σημείωσε. «Δυο κουβέντες μόνο να πω για αυτά που εμφανίζονται ως αιτήματα», είπε ο υπουργός και συνέχισε: «Παλέψαμε και καταφέραμε να ξεπεράσουμε ακόμη και μνημονιακές δεσμεύσεις τόσο στο φορολογικό όσο και στο ασφαλιστικό».

Ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι η κυβέρνηση κατάφερε μέσα στη δύσκολη συγκυρία να εξασφαλίσει την ομαλή καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων και την αποπληρωμή χρωστούμενων από το 2008.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο πρόβλημα καθυστερήσεων πληρωμής για τα νωπά και ευπαθή προϊόντα. «Δεν θα επιτρέπεται πλέον η πληρωμή των αγροτικών προϊόντων σε χρόνους πέραν των 30 έως 60 ημερών, ανάλογα με το προϊόν, σύμφωνα και με όσα ισχύουν και εφαρμόζονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο κ. Αποστόλου.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να επανεξετάσει τον ΕΝΦΙΑ στις σταβλικές εγκαταστάσεις.

Σχετικές ειδήσεις