ΕΛΛΑΔΑ

Ούτε ιερό ούτε όσιο: Ο οίκος Gucci θέλει να κάνει επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα (pics)

Ούτε ιερό ούτε όσιο: Ο οίκος Gucci θέλει να κάνει επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα (pics)

Ειδήσεις | Gucci: Κατάπτυστο θεωρείται το αίτημα που υπέβαλε στην Εφορία Αρχαιοτήτων Αθηνών, ο γνωστός οίκος μόδας Gucci, για να διοργανώσει ένα κανονικό «ντεφιλέ», με πασαρέλα και μουσική στον Παρθενώνα.

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr τις φωτογραφίες της καμπάνιας «Διόνυσος» του οίκου Gucci

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) αναμένεται να συζητήσει το θέμα αυτό την Τρίτη (14/02/2017), ενώ την τελική απόφαση, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να λάβει η αρμόδια υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Ωστόσο, όπως εκτιμάται, η γνωμοδότηση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αθηνών προς το ΚΑΣ αναμένεται να είναι αρνητική, καθώς ο χαρακτήρας και η σπουδαιότητα του μνημείου δεν επιτρέπουν την παραχώρησή του για εκδηλώσεις.

Η απόφαση της Gucci να διοργανώσει ένα fashion show μπροστά στην Ακρόπολη προκαλεί ήδη αντιδράσεις, εξαιτίας και μιας προκλητικής καμπάνιας που λάνσαρε ο οίκος μόδας στο Instagram υπό τον τίτλο «Διόνυσος».

Μέσα από τρία βίντεο απεικονίζονται αγάλματα της αρχαιότητας, με διάφορα φανταχτερά και πολύχρωμα ρούχα αλλά και αξεσουάρ. Ενδεικτικά, ο Διόνυσος εμφανίζεται με πολύχρωμο σορτς, γυναικεία τσάντα και λουλούδι στο αυτί.

Παράλληλα, ο Κέκροπας ποζάρει ντυμένος ως «παιδί των λουλουδιών», η Καλλιρόη εμφανίζεται να κρατάει ένα smart phone, ενώ ο Ιλισός έχει ενδυθεί γυναικεία αξεσουάρ.

Σχετικές ειδήσεις