ΕΛΛΑΔΑ

Άρτα: Μεγάλο πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα - 18 συλλήψεις για ναρκωτικά (pics)

Άρτα: Μεγάλο πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα - 18 συλλήψεις για ναρκωτικά (pics)

Το κύκλωμα δρούσε σε ολόκληρη τη χώρα και οι συλλήψεις έγιναν στην Άρτα, την Πρέβεζα και το Νέο Ψυχικό - Σεσημασμένοι πολλοί από τους συλληφθέντες

Την εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών κατάφερε το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας, μετά τη σύλληψη 18 ατόμων, που κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για προμήθεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Είχε προηγηθεί χθες Δευτέρα (20/02) ευρείας κλίμακας συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- περίπου 240 γραμμάρια ηρωίνης, ζυγαριές ακριβείας, επτά αυτοκίνητα, ένα κυνηγετικό όπλο και 38 κινητά τηλέφωνα.

arta astinomia3

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, με τη συνδρομή Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, του Τμήματος Ασφαλείας Νέου Ψυχικού και του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, διενεργήθηκαν έρευνες σε σπίτια, αυτοκίνητα και υπαίθριους χώρους στην πόλη της Άρτας, στον Λόφο Περάνθης, στο Γλυκόρριζο Άρτας, την Αττική και την Πρέβεζα.

arta astinomia2

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στην Άρτα, το Νέο Ψυχικό Αττικής και την Πρέβεζα, με συνολικά 18 μέλη του κυκλώματος να βρίσκονται στα χέρια της Αστυνομίας. Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 23 έως 78 ετών κι ανάμεσα τους βρίσκονται μία γυναίκα και δύο Αλβανοί υπήκοοι.

Παράλληλα, μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται και τα πέντε ηγετικά στελέχη του κυκλώματος, οι δύο Αλβανοί και τρεις Έλληνες, ηλικίας 43, 45 και 75 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πολλοί από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Σχετικές ειδήσεις