ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα ο Αμάτο για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου

Στην Αθήνα ο Αμάτο για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου
Στην Αθήνα θα βρεθεί την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και καθηγητής Τζουλιάνο Αμάτο...

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και καθηγητής Τζουλιάνο Αμάτο, όπου και θα παρευρεθεί στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου.

Ο κ. Αμάτο θα προεδρεύσει στο ετήσιο Διοικητικό Συμβούλιο και τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, που θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα στο Σούνιο.

Πέραν του κ. Αμάτο, τις ίδιες ημέρες θα έρθουν στην Ελλάδα σημαντικές προσωπικότητες 12 χωρών, την ΕΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης καθώς και εκπρόσωποι 55 πανεπιστημίων και ινστιτούτων που μετέχουν στον Οργανισμό, πρόεδρος του οποίου είναι ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σπυρίδων Φλογαΐτης.

Ετήσια συνάντηση στις Σπέτσες

Την Παρασκευή και το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στις Σπέτσες η ετήσια συνάντηση (Reunion) των μελών της Ευρωπαϊκής Ομάδας Δημοσίου Δικαίου (EGPL) που επί 20 χρόνια λειτουργεί ως Επιστημονικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου.

Πρόεδρος των εργασιών θα είναι ο Πρόεδρος της Βουλής της Μάλτας καθηγητής Μάικλ Φρέντο και στη διάρκεια των δύο ημερών θα συζητηθούν θέματα όπως:

  • Η θέση του δικαστή. Ανεξαρτησία και αμεροληψία.
  • Η δικαστική νομιμότητα και ο ρόλος του δικαστή.
  • Η δημιουργία των νόμων.
  • Ο διάλογος των δικαστών. Εθνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.


Το Σάββατο το βράδυ τα μέλη του EGPL θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις της «Αρμάτας» στο λιμάνι των Σπετσών -για την 189η επέτειο της ιστορικής ναυμαχίας- και την Κυριακή θα ξεναγηθούν στα αξιοθέατα του νησιού.