ΕΛΛΑΔΑ

Εθισμένος σε αιματηρά βιντεοπαιχνίδια ο μανιακός δολοφόνος της Κηφισιάς

Εθισμένος σε αιματηρά βιντεοπαιχνίδια ο μανιακός δολοφόνος της Κηφισιάς

Νέα στοιχεία αποκαλύπτονται για τον μανιακό που σκορπάει το θάνατο στις πιάτσες των ταξί στην Κηφισιά – Τα online games βίας ίσως «όπλισαν» το χέρι του δράστη

Η περίπτωση ψυχοπαθητικής προσωπικότητας εθισμένης σε προσομοιώσεις δολοφονιών μέσω... online gaming (διαδικτυακά παιχνίδια) είναι μία ακόμη απομακρυσμένη πτυχή, που ερευνούν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, για το «βουβό» δολοφόνο του 52χρονου οδηγού ταξί στην Κηφισιά.

Πέρα από την παραδοσιακή έρευνα αναζήτησης στοιχείων και μαρτύρων, πόρτα πόρτα, δρόμο δρόμο, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, σε δεύτερο χρόνο, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» θα επιδοθούν και σε μία ηλεκτρονική έρευνα αναζήτησης «αποτυπωμάτων» χρηστών, που χρησιμοποιούν οικιακές συνδέσεις και συμμετέχουν σε διαδικτυακά παιχνίδια βίας και δολοφονιών στους δρόμους.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί, παρότι εκτιμούν ότι ο δράστης έχει εμμονή προς τους οδηγούς ταξί, έχοντας ως κίνητρο κάποιο ασήμαντο περιστατικό που προκάλεσε το δολοφονικό του μένος, δεν μπορούν να αποκλείσουν έναν παράλληλο εθισμό σε βίαια διαδικτυακά παιχνίδια που του έδωσαν την «ιδέα» πραγμάτωσης των δολοφονικών του ενστίκτων.

Ο εθισμός σε τέτοια παιχνίδια συνδυαστικά με ένα διαταραγμένο ψυχικό κόσμο, όπως εξηγούν ειδικοί, οδηγεί σε ακραίες πράξης, χωρίς ίχνος λογικής, που μπορεί να αποβούν μοιραίες είτε για τους ίδιους τους παίκτες είτε για τα ξένα πρόσωπα. Κάποιες δολοφονίες που συνέβησαν σε διάφορα σημεία του πλανήτη διαπράχθηκαν σε στιγμές αδυναμίας ή ψυχικής διαταραχής, που ο θύτης είχε χάσει τον εαυτό του στον εξωπραγματικό κόσμο των παιχνιδιών ή που απλά επηρεάστηκε από τη βία που παρακολουθούσε καθημερινά.

Grand Theft Auto IV: Δολοφονία οδηγού ταξί

Το 2008 ένας Ταϊλανδός ταξιτζής μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον 19χρονο Polwat Chino, ο οποίος, αντί να πληρώσει για την κούρσα του, μαχαίρωσε και έκλεψε τον άτυχο 54χρονο. Ο νεαρός κατά την απολογία του στις Αρχές δήλωσε ότι είχε επηρεαστεί από το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Grand Theft Auto. Μάλιστα, ο ίδιος επιχείρησε να πραγματοποιήσει με το ταξί μία από τις τρελές διαδρομές του παιχνιδιού, που δήλωσε ότι είχε εθιστεί, την ώρα που το άψυχο σώμα του ταξιτζή βρισκόταν στο διπλανό κάθισμα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της υπόθεσης

Μαρτυρίες οδηγών ταξί

Στο μεταξύ οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής εξετάζουν δέκα μαρτυρίες οδηγών ταξί, οι οποίοι υποψιάζονται ότι είχαν επιβιβάσει τον... «βουβό» δολοφόνο στα οχήματά τους από περιοχές της Κηφισιάς, ο οποίος τους είχε δώσει ως προορισμό την οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Πρόκειται για τις μαρτυρίες που απομονώθηκαν και αξιολογήθηκαν ως σημαντικότερες από ένα σύνολο 180, μέχρι στιγμής, αναφορών οδηγών ταξί για περιστατικά με «παράξενους» πελάτες, που είχαν επιβιβάσει στα οχήματά τους το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Αυτοί οι οδηγοί κατέθεσαν την «εμπειρία» και τις υποψίες τους για το συγκεκριμένο άτομο, με τους αστυνομικούς να επικεντρώνουν στα σημεία επιβίβασης και την διαδρομή που ακολούθησαν μέσω του συστήματος εντοπισμού θέσης (GPS). Και σε αυτή την έρευνα θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν κοινά επίμαχα σημεία κίνησης του υπόπτου, που ενδεχομένως βρίσκονται κοντά στον τόπο διαμονής του, και να αναζητήσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας που μπορεί να έχουν αποτυπώσει καθαρότερα τα χαρακτηριστικά προσώπου, σωματοδομή, και ίσως κάποιο άλλο ιδιαίτερο στοιχείο του δράστη που θα βοηθήσει τις έρευνες.