ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Φόβοι ότι θα «ξαναχτυπήσει» ο μανιακός που επιτίθεται σε οδηγούς ταξί

Φόβοι ότι θα «ξαναχτυπήσει» ο μανιακός που επιτίθεται σε οδηγούς ταξί

«Ο δράστης, σύμφωνα με την περιγραφή του πρώτου οδηγού ταξί που σώθηκε, είναι Έλληνας, ηλικίας 25 με 30 ετών, μετρίου αναστήματος φοράει φόρμα με κουκούλα και φαίνεται να γνωρίζει τις περιοχές της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας

ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ

«Αυτό σημαίνει ότι ίσως μένει ή εργάζεται σε αυτές τις περιοχές. Από τη μέχρι τώρα έρευνα δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο που να συνδέει τους δύο οδηγούς ταξί που τους πυροβόλησε στο κεφάλι με μεταποιημένο πιστόλι. Ψάχνοντας να βρούμε το κίνητρο της εκδικητικής του εμμονής, εξετάζουμε δύο ενδεχόμενα: να είχε κάποιο πρόβλημα με ταξιτζή (π.χ. σοβαρό τροχαίο, καυγά που κατέληξε σε συμπλοκή), ή να είναι ο ίδιος οδηγός ταξί και να του έχουν συμπεριφερθεί με άσχημο και υποτιμητικό τρόπο συνάδελφοι του. Φοβόμαστε ότι δεν θα αργήσει να χτυπήσει για τρίτη φορά, παριστάνοντας τον πελάτη και γι αυτό προσπαθούμε να τον εντοπίσουμε πριν σκοτώσει ξανά...».

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., στο Newsbomb.gr για τον μανιακό δολοφόνο, που μέσα σε χρονικό διάστημα 20 ημερών έχει δολοφονήσει ένα 52χρονο οδηγό ταξί και έχει τραυματίσει άλλον έναν, στην ίδια περιοχή, με τον ίδιο τρόπο δράσης, πάντα παριστάνοντας τον πελάτη.

Κατά μήκος της κούρσας θανάτου που ακολούθησε ο δολοφόνος στα δύο χτυπήματα, οι αστυνομικοί έχουν στήσει μπλόκα και περιπολίες με ενστόλους, αλλά και με άνδρες της ασφάλειας, αφού όσο κυκλοφορεί ελεύθερος, είναι ορατός ο κίνδυνος να επιτεθεί για τρίτη φορά, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί ο τρόμος στις πιάτσες ταξί... Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, του έχουν στήσει και «παγίδες» σε ταξί.

Ψάχνουν το πρόσωπό του στις κάμερες ασφαλείας

Αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν «σαρώσει» την περιοχή και τις διαδρομές που χτύπησε ο μανιακός δολοφόνος προκειμένου να εντοπίσουν οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που ενδεχομένως τον έχουν καταγράψει να μπαίνει ή να βγαίνει από τα δύο ταξί. Παράλληλα έχουν κάνει φύλλο και φτερό τα δύο αυτοκίνητα για τον εντοπισμό τυχόν αποτυπωμάτων και DNA του δολοφόνου με το «πειραγμένο» πιστόλι. Οι αστυνομικοί όμως εξετάζουν το ενδεχόμενο να φορούσε γάντια σιλικόνης κι έτσι δεν άφησε στοιχεία στις δύο δολοφονικές επιθέσεις....

Οι αστυνομικοί αναφέρουν πως οι δυνατότητες του μετασκευασμένου όπλου με σιγαστήρα ή του τροποποιημένου αεροβόλου είναι περιορισμένες. Και στις δύο περιπτώσεις το όπλο ρίχνει βολίδες των 6,35 ΜΜ. Από το συγκεκριμένο όπλο εξαιτίας της μετασκευής, η ταχύτητα της βολίδας μειώνεται στο 50%, ενώ αν έχει σιγαστήρα πέφτει στο 30%. Έτσι εξηγούν οι αστυνομικοί το γεγονός ότι στην περίπτωση του 32χρονου οδηγού ταξί οι σφαίρες δεν τον σκότωσαν, αν και η πρόθεση του μανιακού ήταν δολοφονική αφού τον πυροβόλησε τρεις φορές στο κεφάλι.

Σχετικές ειδήσεις