ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία ταξιτζή: Ψάχνουν το μανιακό που σκοτώνει οδηγούς ταξί

Δολοφονία ταξιτζή: Ψάχνουν το μανιακό που σκοτώνει οδηγούς ταξί

Ο δολοφόνος του 52χρονου οδηγού ταξί το βράδυ της Τρίτης (28/02) στο Κεφαλάρι είναι ο ίδιος που πυροβόλησε έναν άλλον ταξιτζή πριν από 20 ημέρες λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του άγριου εγκλήματος.

Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες – Για εμμονικό δολοφόνο μιλά ανοιχτά πλέον η ΕΛ.ΑΣ. – Έλληνας και νεαρός ο δράστης σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία – Τρόμος στις πιάτσες, φοβούνται για τη ζωή τους οι ταξιτζήδες

Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της άγριας δολοφονίας, ένας μέσα στο ταξί και ένας απ' έξω, έδειξαν ότι το όπλο της χθεσινής επίθεσης είχε χρησιμοποιηθεί και στον πυροβολισμό του πρώτου ταξιτζή πριν 20 ημέρες!

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του μανιακού δολοφόνου

Το ψυχολογικό προφίλ του δράστη, ο οποίος έχει προκαλέσει πανικό στις πιάτσες των ταξί μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί προσπαθούν να σκιαγραφήσουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Μετά τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για μανιακό δολοφόνο που "χτυπά" στο ίδιο σημείο και έχει βάλει στο στόχαστρο οδηγούς ταξί.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση εκφράζουν φόβους ότι ο δράστης πιθανότατα να είναι άνθρωπος με έντονα ψυχολογικά προβλήματα, και μάλιστα δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις και πιθανόν να διευρύνει τον κύκλο των θυμάτων, αλλά και τον γεωγραφικό τόπο.

Η πρώτη επίθεση

Ως πρόβα χαρακτηρίζουν την πρώτη επίθεση του μανιακού δολοφόνου τις βραδινές ώρες της 10ης Φεβρουαρίου με θύμα 32χρονο οδηγό ταξί. Πιθανότατα, όπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας, ο δράστης να ήθελε να «τσεκάρει» το όπλο του.

Προσποιούμενος τον πελάτη επιβιβάσθηκε στο ταξί από την περιοχή της Νέας Ερυθραίας, κάθισε στο πίσω κάθισμα και ζήτησε από τον οδηγό να τον μεταφέρει στην Κηφισιά. Όπως ανέφερε το το θύμα το μόνο που θυμάται είναι ένα κάψιμο στο δεξί του αυτί, «Στις 10 Φεβρουαρίου στην Κηφισιά, παρέλαβα έναν πελάτη. Ελάχιστα δευτερόλεπτα, αφού έκλεισε την πόρτα, ένιωσα μια ζαλάδα κι ένα κάψιμο πίσω από το δεξί αυτί μου. Το μόνο που πρόλαβα να πω στον πελάτη, πριν λιποθυμήσω, ήταν να τραβήξει το χειρόφρενο. Δεν κατάλαβα ότι με πυροβόλησαν στο κεφάλι».

Ο νεαρός, σύμφωνα με την περιγραφή του 32χρονου ταξιτζή, που φορούσε μαύρο τζάκετ και κουκούλα άρπαξε τα κλειδιά του αυτοκινήτου και απομακρύνθηκε χωρίς να κλέψει χρήματα.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία αρκετές ημέρες. Ο 32χρονος οδηγούσε το ταξί του πατέρα του τα Σαββατοκύριακα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το θύμα πήρε κούρσα το δράστη. Όταν έφτασαν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη (δηλαδή στο σημείο, όπου διαπράχθηκε η δολοφονία του 52χρονου) ο δράστης έβγαλε το όπλο του και τον πυροβόλησε στο λαιμό!

Η ενέδρα στην Κηφισιά

Μετά την πρόβα, ο μανιακός δολοφόνος προχώρησε στην δεύτερη ένοπλη επίθεση το βράδυ της Τρίτης (28/02), η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός άτυχου 52χρονου οικογενειάρχη.

EGKLIMA 1

Επρόκειτο για έναν 52χρονο, κάτοικο Νέας Ιωνίας, ο οποίος εργαζόταν ως οδηγός στο ταξί, τους τελευταίους έξι μήνες. Ο άτυχος οδηγός ταξί βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα στο κάθισμα του οχήματός του στη συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη. Το θύμα έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στο δεξί μέρος του κεφαλιού.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση εκτιμούν ότι ο άτυχος άνδρας πυροβολήθηκε εν κινήσει, γι' αυτό το ταξί συνέχισε να κινείται για λίγο ανεξέλεγκτο και προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, όπου και ακινητοποιήθηκε.

Στον τόπο της άγριου εγκλήματος έφτασαν αρχικά αστυνομικοί της ομάδα ΔΙΑΣ της Κηφισιάς και λίγο αργότερα κατέφθασαν αξιωματικοί της Ασφάλειας, οι οποίοι ερευνούν το χώρο για την συλλογή στοιχείων.

Δραματικές ήταν οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν όταν στο σημείο έφτασαν η γυναίκα και το παιδί του οδηγού ταξί.

tax 3 1

Σύμφωνα με μαρτυρία συναδέλφου του άτυχου ταξιτζή, το θύμα ήταν στην πιάτσα της Κηφισιάς μέχρι τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης, όταν και του ζητήθηκε να μεταφέρει πελάτη. «Ήμασταν μαζί στην πιάτσα. Πήρε πελάτη και έφυγε. Από εκείνη την στιγμή δεν τον ξανά είδα και τώρα έμαθε πως δολοφονήθηκε», δήλωσε στους αστυνομικούς συνάδελφους του άτυχου ταξιτζή.

Σχετικές ειδήσεις