ΕΛΛΑΔΑ

Η... απόβαση των κρητικών αγροτών στην Αθήνα - Αύριο (08/03) το συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη

Η... απόβαση των κρητικών αγροτών στην Αθήνα - Αύριο (08/03) το συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη

Ραντεβού στην πλατεία Βάθη έχουν αύριο Τετάρτη (08/03) οι αγρότες, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο,ενάντια στο Ασφαλιστικό και τα φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης που τους αφορούν.

Το απόγευμα της Τρίτης έχουν δώσει ραντεβού στο λιμάνι της Σούδας αγρότες από τα Χανιά και το Ρέθυμνο προκειμένου να ταξιδέψουν στον Πειραιά για το αυριανό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη.

Παράλληλα, οι αγρότες του Ηρακλείου και του Λασιθίου έχουν δώσει το δικό τους ραντεβού το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου, απ' όπου θα αναχωρήσουν το βράδυ με τα πλοία της γραμμής για τον Πειραιά και στη συνέχεια θα μεταβούν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Αθήνα.

Μαζί με τους αγρότες αναμένεται να αναχωρήσουν και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, δήμων και φορέων, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των παραγωγών λαϊκών αγορών στα Χανιά, Κώστα Καψωμενάκη, αύριο Τετάρτη δεν θα πραγματοποιηθούν λαϊκές αγορές σε όλο το νησί.

Το φορολογικό, το Ασφαλιστικό, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων και το κόστος παραγωγής θα βρεθούν στο επίκεντρο των αιτημάτων του συλλαλητηρίου με τους αγρότες να ζητούν από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων για στήριξη του αγροτικού τομέα.

Την ίδια ώρα, εργατικά κέντρα, εμπορικοί σύλλογοι, δήμοι, παραγωγικοί και άλλοι φορείς, καθώς και επαγγελματικά σωματεία της Κρήτης, με ανακοινώσεις και ψηφίσματα, τάσσονται υπέρ των αιτημάτων των αγροτών.

Ο ακριβής αριθμός των αγροτών από την Κρήτη που θα ταξιδέψουν για την Αθήνα θα γίνει γνωστός αργά το απόγευμα καθώς υπάρχει ανοικτή λίστα που θα δοθεί στις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Σημειώνεται, ότι μετά από συμφωνία με τις ναυτιλιακές εταιρείες, το εισιτήριο για τους αγρότες ανέρχεται στα 20 ευρώ μετ' επιστροφής.

Εν τω μεταξύ, στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου εξήγγειλε για αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι εργαζόμενοι θα λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην πλατεία Βάθη από το Παγκρήτιο Συντονιστικό Όργανο Αγροτών και τους Αγροτικούς Συλλόγους Πελοποννήσου και Μακεδονίας.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουμε κοινό αντίπαλο, την αντιλαϊκή – αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που είναι η πηγή των προβλημάτων μας, γι’ αυτό συμπορευόμαστε στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο». «Αυτός ο αγώνας», προστίθεται, «πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, καθώς αφορά στην εξασφάλιση φθηνών και υγιεινών προϊόντων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας».

Σχετικές ειδήσεις