ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο Porche: Αυτή ήταν η τελευταία αντίδραση του οδηγού της φονικής Πόρσε

Τροχαίο Porche: Αυτή ήταν η τελευταία αντίδραση του οδηγού της φονικής Πόρσε

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις για το τραγικό δυστύχημα στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας με την Πόρσε,που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις νέοι άνθρωποι και ένα μικρό παιδί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» στο 75ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού, ο νεαρός οδηγός της Πόρσε κινούνταν με 260 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι πραγματογνώμονες Γρηγόρης Μιχαλόπουλος και Γιώργος Χαρωνίτης εκτιμούν πως αιτία της απώλειας στήριξης της Πόρσε ήταν το «κλατάρισμα» του πίσω δεξιά ελαστικού.

Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι επρόκειτο για παλιά λάστιχα, ωστόσο με βάση τις έρευνες και τα αποδεικτικά στοιχεία, το επίμαχο ελαστικό ήταν το πιο καινούριο.

Τα τρία ελαστικά έχουν ημερομηνία παραγωγής την 48η εβδομάδα του 2006 και το πίσω δεξιά λάστιχα, αυτό δηλαδή που «έσκασε», έχει ως ημερομηνία παραγωγής την 33η εβδομάδα του 2007.

Μέρος του πίσω ελαστικού βρέθηκε σε απόσταση 150 μέτρων από το δυστύχημα.

Επιπλέον σημάδια ολίσθησης υπάρχουν 100 μέτρα πριν από το σημείο σύγκρουσης. Αποκολλήθηκε μεγάλο μέρος του πέλματος, το οποίο είναι ενισχυμένο με χαλύβδινα σύρματα για μεγαλύτερη αντοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ο νεαρός οδηγός φέρεται να πρόλαβε να αντιδράσει όταν αντιλήφθηκε την απώλεια ελέγχου, πατώντας φρένο.

Ωστόσο, οι τετραπίστονες «δαγκάνες» των φρένων, μάγκωσαν τους τροχούς της Πόρσε που κινούνταν με ταχύτητα μεγαλύτερη των 260 χιλιομέτρων, και το όχημα ξεκίνησε να πλαγιολισθαίνει.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο χρόνος αντίδρασης του 24χρονου οδηγού υπολογίζεται σε 0.6 - 0,7 κλάσματα του δευτερολέπτου.

Επιπλέον από την εξέταση των πελμάτων των ελαστικών, προέκυψε ότι αυτά είχαν πάχος πάνω από 6 χιλιοστά και δεν παρουσιάζουν σημάδια υπερθέρμανσης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της τραγωδίας

Σχετικές ειδήσεις