ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη γιορτή της «ΕΛΠΙΔΑΣ» για την 25η Μαρτίου

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη γιορτή της «ΕΛΠΙΔΑΣ» για την 25η Μαρτίου

Τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την επέτειο της Επανάστασης του 1821 γιόρτασαν στον προαύλιο χώρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, τα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί, οι γονείς τους και το ιατρικό προσωπικό, μαζί με τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», τους γονείς τους κι ολόκληρο το προσωπικό του.

Στη γιορτή, την Τετάρτη (22/03/2017) παρευρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Πρωταγωνιστές ήταν τα παιδιά των σχολείων της Μονάδας και τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», που με τις ερμηνείες τους στα εμπνευσμένα από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και από τους ήρωες του 1821 θεατρικά δρώμενα, προκάλεσαν μεγάλη χαρά και συγκίνηση σε όλους όσοι είχαν την τύχη να βρίσκονται εκεί.

Η κυρία Βαρδινογιάννη συγκινημένη απηύθυνε θερμό χαιρετισμό στην εκδήλωση. Απευθυνόμενη στον Αρχιεπίσκοπο, είπε: «Μακαριώτατε, η παρουσία σας, με αφορμή τη θρησκευτική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821, σημαίνει τόσα πολλά για όλους μας και ειδικά για τους μικρούς μας ασθενείς και τους γονείς τους. Όλα αυτά τα χρόνια στέκεστε άγρυπνα δίπλα μας και προσεύχεστε για τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ. Τους δίνετε κουράγιο σε αυτό το δύσκολο αγώνα ενάντια στον παιδικό καρκίνο και με την ευλογία σας τους μεταδίδετε την ελπίδα και τη δύναμη, απαλύνοντας τον πόνο και την αγωνία τους. Υποκλινόμαστε με βαθύτατο σεβασμό μπροστά στη μεγάλη σας ευαισθησία και στο θεάρεστο, πολυδιάστατο, καθημερινό, ανθρωπιστικό σας έργο, που έχω αξιωθεί πολλές φορές να δω και να θαυμάσω από κοντά, ενώ ταυτόχρονα αισθανόμαστε ευγνώμονες για την πολύτιμη συμπαράστασή σας. Είμαστε τυχεροί ως Έλληνες που είστε πνευματικός μας πατέρας και καθοδηγητής, που με την αγάπη και τις άοκνες προσπάθειές σας αγκαλιάζετε όχι μόνο τα παιδιά με καρκίνο, αλλά και τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ενώ ταυτόχρονα δείχνετε σε όλους μας με το προσωπικό σας παράδειγμα τον δρόμο της αλληλεγγύης και της προσφοράς».

25MARTIOYa

Ως έκφραση ευγνωμοσύνης για την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου και για τη στήριξή του στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και για την διαρκή ανθρωπιστική του δράση, η κυρία Βαρδινογιάννη πρόσφερε συμβολικά στον Μακαριώτατο το Ειδικό Τιμητικό Βραβείο της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Παίρνοντας το λόγο ο Αρχιεπίσκοπος είπε στην κυρία Βαρδινογιάννη: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για τα καλά σας λόγια και για την τιμητική διάκριση που απονείματε στην ταπεινότητα μου. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ μέρους των παιδιών αυτών που με τόση αγάπη περιβάλλετε και τόση συγκίνηση μεταδίδετε σε εμάς. Θα ήθελα σας ευχαριστήσω ακόμα περισσότερο, αν έχω αυτή την εξουσιοδότηση, και εκ μέρους των γονέων. Αυτών των γονέων που αγωνίζονται, παλεύουν και ελπίζουν. Να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της πατρίδας μας, των Ελλήνων, διότι η αγάπη σας, το ενδιαφέρον σας ακουμπάει πολλές καρδιές. Μας δόθηκε η ευκαιρία και συζητήσαμε πάνω σε πολλά θέματα αλλά κυρίως συνεργαστήκαμε σε συγκεκριμένους τομείς. Ευχαριστώ πολύ για την αποτελεσματικότητα, αυτή τη βοήθεια την πολυποίκιλη, που παρέχετε προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαίτερα στο έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας γενικότερα. Περνάμε μια δύσκολη περίοδο. Μια δύσκολη εποχή. Οι κρίσεις όποτε υπήρξαν σε αυτό τον τόπο ξεπεράστηκαν και αυτή η κρίση θα ξεπεραστεί. Εκείνο που δυσκολευόμαστε είναι η παρακμή που παραλύει πολλούς τομείς της χώρας μας. Εσείς με το δικό σας παράδειγμα στέκεστε ακλόνητη, αγωνιζομένη μέσα στις δύσκολες ώρες. Θα θέλαμε όλοι μαζί, από αυτή τη θέση, τα παιδιά, οι γονείς, οι εργαζόμενοι, οι γιατροί, σε αυτόν τον ευλογημένο χώρο, η πατρίδας μας, να πούμε μια ευχή για εσάς και την οικογένεια σας. Να σας δίνει δύναμη ο Θεός να συνεχίζετε αυτό το δημιουργικό έργο που πιστεύουμε δεν είναι μόνο η Ελπίδα αλλά και η δύναμη που έχουμε ανάγκη όλοι μας, να πάρουμε στο περπάτημα της ζωής. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ».

25martioyc

Ακολούθησε το εορταστικό πρόγραμμα, καθώς και η απονομή τιμητικών πλακετών από την κυρία Βαρδινογιάννη στους πέντε Πολιτιστικούς Συλλόγους που συμμετείχαν στην εκδήλωση: Πολιτιστικός & Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας, Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμάτας ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, Σύλλογος Ελληνογνώμονες, Πολιτιστικός Σύλλογος Μεδουσαίων και Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέτριας Κ. Κανάρης.

Η γιορτή έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερέτριας Κ. Κανάρης.