ΕΛΛΑΔΑ

«Αυξημένη επαγρύπνηση» ζήτησε ο Ομπάμα ενόψει της 11ης/'09

«Αυξημένη επαγρύπνηση» ζήτησε ο Ομπάμα ενόψει της 11ης/'09
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα προήδρευσε σήμερα σύσκεψης στο Λευκό Οίκο με τη συμμετοχή συμβούλων Εθνικής ασφάλειας...

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα προήδρευσε σήμερα σύσκεψης στο Λευκό Οίκο με τη συμμετοχή συμβούλων Εθνικής ασφάλειας και ζήτησε να τηρηθεί μια αυξημένη επαγρύπνηση, λίγες ώρες πριν απ την 10η επέτειο απ την 11η/'9/'01.

«Έδωσε εντολές στους συμβούλους Εθνικής ασφάλειας ο πρόεδρος Ομπάμα, να χειριστούν με τρόπο ενεργό οποιαδήποτε πληροφορία, που συνιστά μιαν απειλή, να εγγυηθούν ότι θα τηρηθεί αυξημένη επαγρύπνηση, να είναι συγχρόνως σε ετοιμότητα την ώρα της (10ης) επετείου των τρομοκρατικών ενεργειών της 11ης Σεπτεμβρίου" του '01, αναφέρει το ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου για τη σύσκεψη αυτήν.

Ωστόσο και στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό μήνυμά του, ο πρόεδρος Ομπάμα επισήμανε ότι, μια δεκαετία μετά απ τις τρομοκρατικές ενέργειες, «οι ΗΠΑ είναι σήμερα ισχυρότερες" την ώρα που "ο υπ αριθμόν Ένας εχθρός τους, η Αλ Κάιντα, ηττάται».

«Πολεμήσαμε την Αλ Κάιντα, όπως δεν το πράξαμε ποτέ κατά το παρελθόν. Χάρη στις ακάματες προσπάθειες των ενόπλων δυνάμεών μας, των μυστικών υπηρεσιών μας, των αρμοδίων του τομέα της Εσωτερικής ασφάλειας, είναι αναμφίβολο ότι οι ΗΠΑ είναι σήμερα ισχυρότερες, ότι η Αλ Κάιντα ηττάται», επισήμανε ο πρόεδρος Ομπάμα.