ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Κατέληξε και ο δεύτερος εγκαυματίας που τραυματίσθηκε στη φωτιά στο ίδρυμα «Θεομήτωρ»

Μυτιλήνη: Κατέληξε και ο δεύτερος εγκαυματίας που τραυματίσθηκε στη φωτιά στο ίδρυμα «Θεομήτωρ»

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η φωτιά που ξέσπασε στις 24 του περασμένου Ιανουαρίου σε θάλαμο στο Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας στην Αγιάσο της Λέσβου, όταν είχαν τραυματισθεί δυο τρόφιμοι.

Όπως αποκάλυψε σήμερα η ημερήσια εφημερίδα της Μυτιλήνης «Νέα της Λέσβου», το περασμένο Σάββατο κατέληξε σε νοσοκομείο της Αθήνας και ο δεύτερος νοσηλευόμενος τραυματίας. Πρόκειται για έναν 56χρονο που όπως και ο πρώτος νεκρός, 62 ετών αυτός, που κατέληξε πριν δυο εβδομάδες, ήταν βαριά εγκαυματίας και είχε υποστεί ακρωτηριασμούς και στα δυο του πόδια.

Ας σημειωθεί ότι ο 56χρονος είχε σπεύσει σε βοήθεια του καθηλωμένου 62χρονου ο οποίος τυλίχθηκε στις φλόγες, όταν το φωτιστικό που βρισκόταν πάνω από το κρεβάτι του, λόγω βραχυκυκλώματος, πήρε φωτιά και έπεσε πάνω του.

Για πάνω από 25 χρόνια ο 56χρονος που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα νοητικής στέρησης νοσηλευόταν στο ίδρυμα και όπως αναφέρεται ήταν γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός. Όπως αποδείχθηκε θυσίασε τη ζωή του, για να βοηθήσει κάποιον που κινδύνευε, ακούγοντας τη «λογική» της καρδιάς του.

Και οι δυο εγκαυματίες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου είχαν ακρωτηριασθεί προκειμένου να παραμείνουν στη ζωή. Στη συνέχεια, όταν η υγεία τους επιδεινώθηκε, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους στην Αθήνα, όπου τελικά υπέκυψαν.

Η φωτιά στο ίδρυμα «Θεομήτωρ» έχει προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας ενώ ο πρόεδρος του ιδρύματος, υπέβαλε την παραίτησή του στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας όπου υπάγεται το ίδρυμα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις