ΕΛΛΑΔΑ

ΣΟΚ: Είναι αυτή η αιτία της πτώσης του ελικοπτέρου;

ΣΟΚ: Είναι αυτή η αιτία της πτώσης του ελικοπτέρου;

Πτώση ελικοπτέρου:Ημέρα πένθους για τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς νεκροί εντοπίστηκαν οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες σε στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Χιούι, που κατέπεσε το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή Σαραντάπορο, μεταξύ Ελασσόνας και Κοζάνης.

Το ελικόπτερο μετέφερε τον υποδιοικητή της Α' Στρατιάς και τέσσερις ακόμα αξιωματικούς. Θα πετούσε κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων ακριτικών περιοχών, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται τακτικά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο σημείο σπεύδει επιτροπή διερεύνησης για να εξακριβώσει τα αίτια του δυστυχήματος.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, το ελικόπτερο ήταν συντηρημένο και είχαν τηρηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ως προς τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή του δυστυχήματος, όπως είπε, υπήρχαν αυξημένες χαμηλές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους. Επίσης, έπνεαν ασθενείς άνεμοι με ριπές.

Για την ώρα πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζεται είναι το ελικόπτερο να προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozanilife.gr, στο σημείο που κατέπεσε το στρατιωτικό ελικόπτερο υπάρχουν πεσμένα καλώδια από κολώνα της ΔΕΗ, ωστόσο παραμένει αδιευκρίνιστο αν το ελικόπτερο συγκρούστηκε στα καλώδια ή αν κατά την πτώση του τα παρέσυρε.

Στο σημείο της συντριβής έχει μεταβεί και ο αρχηγός ΓΕΣ για να επιβλέψει τις έρευνες σχετικά με το τραγικό περιστατικό, για το οποίο ήδη έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της τραγωδίας

Σχετικές ειδήσεις