ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΠΝΟ: Δείτε μέχρι πότε θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Απεργία ΠΝΟ: Δείτε μέχρι πότε θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Απεργία ΠΝΟ: Έως την Παρασκευή (19/05) θα μείνειχωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίεςη χώρα λόγω των δύο48ωρων απεργιώντης ΠΝΟ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, τα πλοία όλων των τύπων θα παραμείνουν δεμένα σε όλα τα λιμάνια της χώρας και δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγια αυτές τις ημέρες.

Αρχικά η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) είχε εξαγγείλει 48ωρη απεργία για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, ωστόσο σε νέα χθεσινή της συνεδρίαση, αποφάσισε να κλιμακώσει την κινητοποίησή της, κηρύσσοντας νέα 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή (18-19/05).

Η απεργιακή κινητοποίηση άρχισε στις 00.01 τα ξημερώματα της Τρίτης και τελειώνει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 19 Μαΐου.

«Η διοίκηση της ΠΝΟ ζητάει την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των εΕλλήνων εργαζομένων, διότι ο αγώνας ο οποίος και διεξάγεται δεν είναι αγώνας, που αφορά μόνον τους έΈλληνες ναυτεργάτες αλλά αφορά όλη την ελληνική κοινωνία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση

Ορισμένα από τα βασικότερα αιτήματα που θέτει η ΠΝΟ είναι η επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτικών στο προ των τριών μνημονίων και των σχετικών Εφαρμοστικών Νόμων, η αυτοτέλεια του ΝΑΤ, η αντιμετώπιση της ανεργίας των Ελλήνων ναυτικών, η ριζική επανεξέταση των διατάξεων και των Υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες μειώθηκαν οι συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας στις διεθνείς γραμμές και η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2016 στις κατηγορίες πλοίων που εκκρεμούν.

Σχετικές ειδήσεις