ΕΛΛΑΔΑ

«Υπάρχουν ασύλληπτοι συνεργοί στην υπόθεση Παναγόπουλου»

«Υπάρχουν ασύλληπτοι συνεργοί στην υπόθεση Παναγόπουλου»
«Υπάρχουν ασύλληπτοι συνεργοί», αποκάλυψε σήμερα στην απολογία του ο Απόστολος Πετράκης...

«Υπάρχουν ασύλληπτοι συνεργοί», αποκάλυψε σήμερα στην απολογία του ο Απόστολος Πετράκης ο οποίος έχει αναλάβει την πλήρη ευθύνη για την οργάνωση και εκτέλεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, στις 12 Ιανουαρίου 2009.

Ο εκ των κατηγορούμενων στην υπόθεση του λεγόμενου νέου «συνδικάτου του εγκλήματος», στο οποίο «χρεώνεται» και η απαγωγή του εφοπλιστή απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας είπε: «για τις διαπραγματεύσεις αγόρασα πολλά κινητά και κάρτες μιας χρήσης. Ποτέ δεν επικοινώνησα εγώ με την κυρία Παναγοπούλου. Ο διαπραγματευτής δεν βρίσκεται σε αυτή την αίθουσα. Υπάρχουν ασύλληπτοι συνεργοί…».

Μάλιστα, ο Απόστολος Πέτρακης εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του λέγοντα χαρακτηριστικά:

• «Ο τρόπος που ο Παναγόπουλος αντιμετώπισε την ομηρία του ήταν μάθημα ζωής για μένα. Τέτοιες συμπεριφορές σε βοηθούν να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Ο Παναγόπουλος φοβόταν για τη γυναίκα του και τα παιδιά του. “Σε ό, τι μου έχεις πει έχεις κρατήσει τον λόγο σου. Οι άνδρες δεν πειράζουν γυναίκες”, μου είπε. Συμφωνώ του απάντησα και ηρέμησε».
• «Έχω μετανιώσει για την χειροπέδα με την αλυσίδα . Δεν υπάρχουν δικαιολογητικά γι αυτό. Δεν έπρεπε να του την φορέσω, ούτε για ένα λεπτό. Ήταν άτιμο. Είμαι έτοιμος να πληρώσω και να μου στερήσετε την ελευθερία μου για κάποια χρόνια. Όπως λέει και ο Βίκτωρ Ουγκό: η κοινωνία παράγει το έγκλημα το οποίο εκτελεί ο εγκληματίας».

Ο Απόστολος Πετράκης, αναφέρθηκε μέχρι και στην σημερινή οικονομική κατάσταση της χωράς μας τονίζοντας ότι είναι «λανθασμένη η απόφαση πως η απαγωγή του Παναγόπουλου απέτρεψε τους ξένους επενδυτές να φέρουν λεφτά στην Ελλάδα. Δεν μπορούμε να δικαζόμαστε σαν προδότες, ότι καταστρέψαμε την οικονομία της Ελλάδας. Φταίω εγώ που η χώρα έφθασε σε αυτή την κατάσταση;»

Για τα λύτρα υποστήριξε: «Πήραμε τα χρήματα σε σάκους, τους άλλαξα και έκαψα τους προηγούμενους. Είχα ζητήσει από τον Βλαστό να με βοηθήσει στο ξέπλυμα. Τον γνώρισα στην φυλακή, έχει βαρύ όνομα ο Βλαστός, άνδρας που κρατά τον λόγο του. Με το που είδε ο Τρομπούκης τους σάκους με τα λεφτά άσπρισε και άρχισε να τρέμει. Λέω, δεν κάνει αυτός για την δουλειά. Τον πίεσα να τα κρατήσει για 1 ημέρα. Την επόμενη τα πήρα. Ο Παναγόπουλος μου είχε δώσει ένα φυλαχτό. Το επέστρεψα την ημέρα της απελευθέρωσης τους μαζί με το όπλο του οδηγού του, γιατί στην Κρήτη έχουμε την νοοτροπία να μην παίρνουμε όπλο από αυτούς που σεβόμαστε».

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη, με τις απολογίες άλλων κατηγορουμένων.