ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο δολοφονίας του Τσαλικίδη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο δολοφονίας του Τσαλικίδη
Στοιχεία που μπορούν να στηρίξουν την εκδοχή της δολοφονίας του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη...

Στοιχεία που μπορούν να στηρίξουν την εκδοχή της δολοφονίας του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη, εντόπισαν δύο ιατροδικαστές, που μελέτησαν τη δικογραφία για λογαριασμό της οικογένειάς του, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ».

Ο καθηγητής Ιατροδικαστικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Θεόδωρος Βουγιουκλάκης και ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Στίβεν Καρτς, μέλος της Ένωσης Ιατροδικαστών των ΗΠΑ και του Βασιλικού Κολεγίου Εγκληματολογίας του Λονδίνου, σε εκθέσεις τους υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν την εκδοχή της αυτοκτονίας, αποκλείοντας την ανθρωποκτονία του Τσαλικίδη.

Τα συμπεράσματα αυτά προήλθαν από τη μελέτη των εκθέσεων αυτοψίας και των φωτογραφιών της δικογραφίας. Επίσης, οι ιατροδικαστές διαπιστώνουν σοβαρές παραλείψεις στις έρευνες για το θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Στίβεν Καρτς εντόπισε τα εξής στοιχεία, που δημιουργούν αμφιβολίες για το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας του στελέχους της Vodafone:

1. Ο κόμπος στο σκοινί του απαγχονισμού είναι αρκετά περίπλοκος και δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις αυτοκτονίας.

2. Στο κορμί του Τσαλικίδη δεν υπήρχαν σημάδια, εκτός από την αύλακα στον λαιμό, γεγονός που είναι ύποπτο καθώς στο απαγχονισμό σημειώνονται ακούσιοι σπασμοί.

3. Η θέση του σκοινιού συνάδει περισσότερο με στραγγαλισμό παρά με απαγχονισμό.

Επίσης, ο ιατροδικαστής αναφέρει ότι ο Κώστας Τσαλικίδης δεν είχε αυτοκτονικό ιστορικό ή ψυχιατρικό γεγονός, ήταν ευτυχισμένος ενώ λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό του εξέφραζε ανησυχία για την ασφάλειά του.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr