ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Αντιεξουσιαστές έσπασαν περιπολικό για να απελευθερώσουν κρατούμενο!

Κυψέλη: Αντιεξουσιαστές έσπασαν περιπολικό για να απελευθερώσουν κρατούμενο!

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης (22/06) στην Κυψέλη.

Ομάδα περίπου 30 αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε περιπολικό το οποίο κινούνταν στην οδό Μαυροματαίων, πραγματοποιώντας μεταγωγή κρατουμένου από το Τμήμα Μαρκοπούλου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιπολικό περνούσε από το σημείο, με προορισμό τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, μεταφέροντας έναν υπήκοο Μπαγκλαντές, ο οποίος είχε συλληφθεί για παραεμπόριο και προσάγονταν στον εισαγγελέα.

Οι αντιεξουσιαστές κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το αστυνομικό όχημα, στο οποίο και προκάλεσαν υλικές ζημιές με πέτρες και άλλα αντικείμενα, υποχρεώνοντας τους αστυνομικούς να το εγκαταλείψουν.

Οι δύο αστυνομικοί ενημέρωσαν μέσω ασυρμάτου για το συμβάν και ζήτησαν ενισχύσεις ενώ οι αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να απελευθερώσουν τον κρατούμενο, τον οποίο δεν γνώριζαν.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, των ΟΠΚΕ και μια διμοιρία ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή οι αντιεξουσιαστές, οι οποίοι και κατέφυγαν στο χώρο της ΑΣΟΕ ενώ οι αστυνομικοί πρόλαβαν και έπιασαν τον κρατούμενο πριν χαθεί στα στενά της περιοχής. Ο κρατούμενος μεταφέρθηκε με άλλο όχημα στην εισαγγελία.

Στο επεισόδιο τραυματίστηκε ελαφρά από καδρόνι, ένας αστυνομικός.

Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα από την Ασφάλεια, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

Σχετικές ειδήσεις