ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σε παράδρομο της Αττικής Οδού για επικίνδυνη όξινη πίσσα

Συναγερμός σε παράδρομο της Αττικής Οδού για επικίνδυνη όξινη πίσσα

Σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία συνιστούν οι τουλάχιστον δέκα τόνοι όξινης πίσσας που βρίσκονται εγκαταλελειμμένοι εδώ και μία εβδομάδα σε παράδρομο της Αττικής Οδού στη θέση Πούσι, δίπλα ακριβώς από την γέφυρα που οδηγεί στο Κορωπί και το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ, η πίσσα αυτή συνιστά ένα εξαιρετικά επικίνδυνο απόβλητο και η απόρριψή της είχε γίνει τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής (18/06/2017) σε δύο διαφορετικά σημεία του παραδρόμου.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, τα απόβλητα έγιναν αντιληπτά από υπαλλήλους του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι ίδιοι έφτιαξαν δύο αναχώματα προκειμένου να περιορίσουν τα απόβλητα και να αποφευχθεί η επέκταση της ρύπανσης, ενημερώνοντας, ταυτοχρόνως, τους αρμοδίους. Την Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που είναι αρμόδια για την συλλογή των αποβλήτων και το ΥΠΕΚΑ, που την επομένη μέρα (Δευτέρα) έστειλε έναν επιθεωρητή περιβάλλοντος για να αξιολογήσει την κατάσταση.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΪ, καμία απολύτως ενέργεια δεν έχει γίνει μέχρι τώρα για την απομάκρυνση της επικίνδυνης πίσσας.

Σημειώνεται, πάντως, πως η ίδια περιοχή έχει ξαναγίνει τόπος απόρριψης επικίνδυνων αποβλήτων το 2014.

Το ζήτημα, πλέον, είναι πότε θα κινητοποιηθεί η Πολιτεία, καθώς η επικινδυνότητα της όξινης πίσσας για την ανθρώπινη υγεία είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

Σχετικές ειδήσεις