ΕΛΛΑΔΑ

Έληξε η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ – Ξεκινάει η αποκομιδή των σκουπιδιών

Έληξε η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ – Ξεκινάει η αποκομιδή των σκουπιδιών

Να λήξουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν το μεσημέρι της Πέμπτης (29/6) οι εργαζόμενοι στους Δήμους,μετά από 11 ημέρες καταλήψεων.

Η Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ η οποία κράτησε για πάνω από δυο ώρες, αποφάσισε τις επέμενες ώρες να αρχίσει άμεσα η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Οι εργαζόμενοι όπως γνωστοποίησαν, θα προχωρήσουν σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Αμέσως μετά την συνεδρίαση ακολούθησε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, ευχαρίστησε τους κατοίκους για την συμπαράσταση τους.

Όπως είπε ο ίδιος, οι εργαζόμενοι στους δήμους συνυπολόγισαν στην απόφασή τους τον καύσωνα και τις δυσκολίες που δημιουργεί και πρόσθεσε ότι από σήμερα θα βγουν τα απορριμματοφόρα για αποκομιδή σκουπιδιών, ενώ τόνισε πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με άλλη μορφή.

Το θέμα των κινητοποιήσεων θα επανεξεταστεί στο Γενικό Συμβούλιο, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Κι' αυτό διότι δεν επιτεύχθηκε πλειοψηφία, καθώς η πρόταση για αναστολή έλαβε 5 ψήφους (3 της πλειοψηφούσας παράταξης και 2 από τη ΔΑΚΕ), ενώ για οι παρατάξεις ΔΑΣ (ΚΚΕ) και ΜΕΤΑ - ΟΤΑ (ΛΑΕ) τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Σχετικές ειδήσεις