Περιπέτεια στη Σάμο για οκτώ επιβάτες τουριστικού σκάφους

Newsroom Newsroom

Περιπέτεια στη Σάμο για οκτώ επιβάτες τουριστικού σκάφους

Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν σε λέμβο και διασώθηκαν από τους λιμενικούς.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια οκτώ Αμερικανών τουριστών ανοικτά της Σάμου καθώς το σκάφος αναψυχής «AQUA MARINE» σημαίας ΗΠΑ, στο οποίο επέβαιναν και υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν, ρυμουλκήθηκε από σκάφη του Λιμενικού.


Ακολουθεί η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

«Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό σκάφους αναψυχής σε δυσχερή θέση βορειοδυτικά νήσου Σάμου. Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης πραγματοποιήθηκε, βραδινές ώρες χθες, για τον εντοπισμό του σκάφους αναψυχής «AQUA MARINE» σημαίας ΗΠΑ στη θαλάσσια περιοχή 12 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Σάμου, στα διεθνή ύδατα, εντός Eλληνικής Περιοχής Ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης (F.I.R).

Συγκεκριμένα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε από το αντίστοιχο Κέντρο Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Γ.Ε.Ν) για την ύπαρξη σκάφους αναψυχής σε δυσχερή θέση λόγω εισροής υδάτων, με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων, στην προαναφερόμενη θαλάσσια περιοχή.

Άμεσα, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ξεκίνησε επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης στην οποία συμμετείχαν, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., σκάφος δύναμης FRONTEX, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Καρλοβασίου.

Το εν λόγω σκάφος αναψυχής εντοπίστηκε αρχικά από το ελικόπτερο Super Puma της Π.Α. και εν συνεχεία από τα σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το σκάφος δύναμης FRONTEX, κενό επιβατών, παρασυρόμενο στη θαλάσσια περιοχή 10 ν.μ. βορειοδυτικά λιμένα Καρλοβασίου ν. Σάμου, σε διεθνή ύδατα, εντός Eλληνικής Περιοχής Ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης (F.I.R).

Παράλληλα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε από τις Τουρκικές Αρχές ότι εντόπισαν λέμβο με οκτώ (08) επιβαίνοντες, τους οποίους και περισυνέλεξαν ασφαλώς, ενώ κατά δήλωση επίσης των Τουρκικών Αρχών, δεν υπάρχει κανένας αγνοούμενος.

Σημειώνεται ότι, στην περιοχή του συμβάντος έσπευσε και τουρκικό ελικόπτερο το οποίο στη συνέχεια αποχώρησε και ακολούθως σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής, με σκοπό τη ρυμούλκηση του σκάφους «AQUA MARINE» στην Τουρκία. Τελικά, το ανωτέρω σκάφος ρυμουλκήθηκε ασφαλώς από το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, στο λιμένα Καρλοβασίου ν. Σάμου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved