ΕΛΛΑΔΑ

Κινδυνεύουν ζωές από το τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ

Κινδυνεύουν ζωές από το τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ
«Εις θάνατον» καταδικάζει τους Έλληνες νεφροπαθείς η κυβέρνηση...

«Εις θάνατον» καταδικάζει τους Έλληνες νεφροπαθείς η κυβέρνηση. Χιλιάδες ασθενείς με χρόνια νοσήματα που συντηρούνται μέσω μηχανικής υποστήριξης καλούνται να βρουν άμεσα χρήματα για το τέλος ακίνητης περιουσίας, διαφορετικά θα τους κόψουν το ρεύμα και θα πεθάνουν αβοήθητοι.

Ούτε καν μπήκε η κυβέρνηση στη διαδικασία να θέσει κάποια ρύθμιση για αυτούς τους ανθρώπους, που χωρίς ρεύμα κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να χάσουν τη ζωή τους.

«Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης δείχνει ξεκάθαρα βάναυση μεταχείριση των Ελλήνων νεφροπαθών», τονίζει μιλώντας στο newsbomb.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών Γιώργος Καστρινάκης.

«Υπάρχουν ασθενείς που μέρα παρά μέρα χρειάζονται αιμοκάθαρση. Όπως καταλαβαίνεται το ρεύμα τους είναι αν μη τι άλλο απαραίτητο. Έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση την εξαίρεση μας από το συγκεκριμένο μέτρο ή έστω την καταβολή ενός μικρότερου τέλους. Παρ’ όλα αυτά μέχρι στιγμής δεν έχει παρθεί καμία απόφαση.

Το σπίτι είναι για μας μια ανακούφιση. Κάποιοι όμως αυτό δεν το καταλαβαίνουν και εκτός από το φορτίο της ασθένειας που σηκώνουμε, μας φορτώνουν ακόμα ένα.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα με στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία δεν θα μας συμπεριφέρονταν έτσι. Σε μας αρνούνται πεισματικά οποιαδήποτε ρύθμιση που θα μας βοηθούσε έστω και λίγο.

Δεν είναι μόνο το τέλος ακινήτων που μας επιβαρύνει, είναι και η εισφορά αλληλεγγύης, που ούτε εκεί υπήρξε ευνοϊκή ρύθμιση για μας. Εντάξει να συμβάλουμε και ‘μεις να ορθοποδήσει η χώρα αλλά θα μπορούσαν να εφαρμόσουν και κάποια μέτρα που θα μας ανακούφιζαν.

Το να μην εξαιρείς από αυτά τα επώδυνα μέτρα μια κοινωνική ομάδα με τις δικές μας ιδιαιτερότητες και ανάγκες δείχνει βάναυση μεταχείριση», καταλήγει ο κ. Καστρινάκης προσθέτοντας πως η Ομοσπονδία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να εξαιρεθούν από το μέτρο οι Έλληνες νεφροπαθείς .

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Νεφροπαθών έχει ήδη στείλει επιστολή προς την κυβέρνηση, ζητώντας να εξαιρεθεί από την καταβολή του τέλους ακινήτων, ωστόσο μέχρι στιγμής από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπάρχει καμία επίσημη απάντηση.