ΕΛΛΑΔΑ

Ναύπλιο: Έδωσε τις πρώτες βοήθειες σε «βόα της άμμου» που εντόπισε τραυματισμένο (pics)

Ναύπλιο: Έδωσε τις πρώτες βοήθειες σε «βόα της άμμου» που εντόπισε τραυματισμένο (pics)

Αντιμέτωπος με έναν ελληνικό «βόα της άμμου» βρέθηκε ο αγρότης Άρης Τσιρίκος από τα Λευκάκια, σε τοποθεσία στην περιοχή του Δρεπάνου, στο Ναύπλιο.

Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr, το φίδι ήταν τραυματισμένο στο κάτω μέρος του σώματός του. Ο αγρότης φρόντισε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στο ερπετό και στη συνέχεια το άφησε και πάλι ελεύθερο στο φυσικό του περιβάλλον.

Ο ελληνικός βόας είναι μικρότερος συγκριτικά με τους ποικιλόχρωμους των τροπικών ειδών. Το μήκος του φτάνει σχεδόν το ένα μέτρο και απαντάται σε περιοχές με χαμηλή βλάστηση, όπως θάμνους, λιβάδια και καλλιέργειες με αμμώδες και πετρώδες υπόστρωμα. Συνήθως κινείται κατά τη διάρκεια της ημέρας, υπογείως, και μόνο κατά την αναπαραγωγική περίοδο εκτίθεται στην επιφάνεια του εδάφους.

Ο «βόας της άμμου» τρέφεται κυρίως με μικρά θηλαστικά, πουλιά, σαύρες και έντομα, τα οποία σκοτώνει με περίσφιξη. Θεωρείται σπάνιο είδος και προστατεύεται με τη σύμβαση της Βέρνης, την κοινοτική οδηγία 92/43/ΕΟΚ και με τη σύμβαση CITES (Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο των Απειλούμενων με Εξαφάνιση ειδών της άγριας πανίδας και χλωρίδας).

Σχετικές ειδήσεις