ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση αεροπλάνου στη Λάρισα: Έτσι σημειώθηκε η τραγωδία με τους δυο νεκρούς

Πτώση αεροπλάνου στη Λάρισα: Έτσι σημειώθηκε η τραγωδία με τους δυο νεκρούς

Πτώση αεροσκάφους στη Λάρισα | Ειδήσεις: Μεταξύ Τυρνάβου και Λάρισας, στην περιοχή Δένδρα, εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (27/7), τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Αερολέσχης Λάρισας, το οποίο και χάθηκε από το ραντάρ και αναζητούνταν από το βράδυ της Τετάρτης.

Όλα ξεκίνησαν όταν συναγερμός σήμανε στις 21:00 της Τετάρτης (26/7) στις αρμόδιες αρχές της Λάρισας μετά από πληροφορίες για πτώση μικρού αεροσκάφους της Αερολέσχης.

O πρόεδρος της Αερολέσχης Λάρισας Χρήστος Λιτάρης είπε πως το αεροσκάφος έπρεπε να είχε επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Τερψιθέας στις 20:30, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της πτήσης, όμως δεν επέστρεψε ποτέ.

Ο κ. Λιτάρης επιβεβαίωσε πως στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα, ο ένας εκ των οποίων είναι και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο πιλότος κατά πληροφορίες ανήκε στην 120 ΠΕΑ της Καλαμάτας.

2

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, υπήρξαν συνεχείς κλήσεις από τον ασύρματο της 110ης Πτέρυγας Μάχης προς το πλήρωμα, όμως δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Η επιχείρηση εντοπισμού είχε απλωθεί σε μεγάλη έκταση και σε σημεία όπου υπήρχαν πληροφορίες για την πιθανή πτώση του αεροσκάφους, με κύρια σημεία τις περιοχές Πλατανούλια, και Δένδρα, όπου και τελικά σημειώθηκε το δυστύχημα.

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα και πραγματοποίησαν έρευνες από εδάφους κλιμάκια της Αστυνομίας.

H Πυροσβεστική συμμετείχε στις έρευνες με οχτώ οχήματα και 18 άντρες.

Εκτός από τα προαναφερόμενα μέσα, επιχείρησαν και από αέρος ελικόπτερα.

Πηγή βίντεο: ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις