ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Καλύβια: Ολονύχτια μάχη των κατοίκων να σώσουν τα σπίτια τους

Φωτιά στα Καλύβια: Ολονύχτια μάχη των κατοίκων να σώσουν τα σπίτια τους

Στο έλεος της πυρκαγιάς βρίσκεται η περιοχή στα Καλύβια Αττικής- Θρίλερ με τους κατοίκους που προσπαθούν να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα - Η φωτιά έφτασε μέχρι την παραλία στη Σαρωνίδα - Αποκαθίσταται η κυκλοφορία στην παραλιακή Αθηνών-Σουνίου

Η φωτιά ενισχύεται συνεχώς λόγω των θυελλωδών ανέμων, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις ενώ το κύριο μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή. Προς τη λεωφόρο Αναβύσσου κατευθύνεται η φωτιά.

Δύο αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν λίγο μετά τις 21:30, η πρώτη στο μέτωπο προς Λαγονήσι και η δεύτερη στο μέτωπο προς Σαρωνίδα.

Η φωτιά καίει κοντά σε διάσπαρτες κατοικίες, αλλά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Στο μεταξύ, δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από λίγη ώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, η παραλιακή λεωφόρος Αθηνών - Σουνίου, η οποία είχε κλείσει νωρίτερα λόγω της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, οι επίγειες επιχειρησιακές πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με 10 πυροσβεστικά οχήματα και 20 άτομα πλήρωμα από Υπηρεσίες της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, καθώς και με 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την 2η ΕΜΑΚ.

Συνολικά για την κατάσβεσή της θα επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, 80 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 30 πυροσβεστικά οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 11 εθελοντικά οχήματα, 19 υδροφόρες των ΟΤΑ, 8 υδροφόρες από την περιφέρεια και 2 μηχανήματα ενώ μέχρι το τελευταίο φως από αέρος έκαναν ρίψεις 6 Ε/Π.

Λόγω της πυρκαγιάς και της επικινδυνότητας της κατάστασης η αστυνομία αποφάσισε τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου από το ύψος της οδού Θ. Σοφούλη στο Λαγονήσι μέχρι τη λεωφόρο Σαρωνίδας.

Σχετικές ειδήσεις