ΕΛΛΑΔΑ

Στυλίδα: Νέα εξέλιξη στην υπόθεση του 18 μηνών αγοριού που του έδωσαν ναρκωτικά

Στυλίδα: Νέα εξέλιξη στην υπόθεση του 18 μηνών αγοριού που του έδωσαν ναρκωτικά

Συνεχίζει να σοκάρει η νέα υπόθεση μεθύμα μικρόπαιδί, που αποκαλύφθηκε στην περιοχή της Στυλίδας.

ΠΟΙΑ Η ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΩΝ - ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΗΣ

Την απομάκρυνση των δύο αδελφών του αγοριού που βρέθηκε να έχει καταπιεί ναρκωτικό χάπι μέσα στο ίδιο του το σπίτι, από το οικογενειακό τους περιβάλλον, διέταξε ο Εισαγγελέας.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, τα δύο παιδιά, ηλικίας 3,5 και 2,5 ετών, αναχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης (02/08) για την Αθήνα, συνοδεία κοινωνικών λειτουργών του «Χαμόγελου του Παιδιού», προκειμένου να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Παίδων όπου θα υποβληθούν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους.

Η κατάσταση που έχει περιγραφεί για το περιβάλλον που ζούσαν τα τρία παιδιά και φυσικά το τραγικό περιστατικό με την ανίχνευση ναρκωτικής ουσίας στο 18 μηνών μωράκι, δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους δικαστικούς λειτουργούς παρά να διατάξουν την απομάκρυνση των παιδιών από αυτό.

Η 17χρονη μητέρα και ο 23χρονος σύντροφός της οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα όπου ζήτησαν και πήραν προσθεσμία και θα επιστρέψουν σήμερα για να απολογηθούν, στη μια το μεσημέρι.

Όλα αποκαλύφθηκαν από την εσπευσμένη εισαγωγή του 18 μηνών μωρού στα επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας το πρωί της Τρίτης (1/8/17). Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν από τις εξετάσεις ότι έχει εκτεθεί στην ναρκωτική ουσία «Βουλμπεγκάλ», που φέρεται να κάνει χρήση ο 23χρονος ναρκομανής πατέρας του. Το γεγονός ότι τα ναρκωτικά που βρήκε η Ασφάλεια Λαμίας στο σπίτι στο Αυλάκι Στυλίδας, όπου συζούσε ο 23χρονος με τη 17χρονη μητέρα του μωρού, ήταν σε τέτοιο σημείο όπου δε θα μπορούσε να τα φτάσει, ενίσχυσε τις υποψίες ότι ο ίδιος ο «πατέρας» είχε δώσει το χάπι στο μωρό για να μην τον ενοχλεί! Κάτι τέτοιο φέρεται να ισχυρίστηκε και η γιαγιά του μωρού που κατηγόρησε τον 23χρονο ότι θέλει να εξοντώσει τόσο το συγκεκριμένο μωρό όσο και τα άλλα δύο παιδιά της κόρης της. Ένα αγοράκι 3,5 ετών και ένα κοριτσάκι 2,5 που από το ρεπορτάζ καταλήγουν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Πρέπει να σημειώσουμε ότι κατά την πρώτη «επίσκεψη» τους χθες στο Δικαστικό Μέγαρο τόσο η 17χρονη όσο και ο 23χρονος που ήταν στο σπίτι με τα παιδιά, ισχυρίζονται ότι δε γνωρίζουν πως το μωρό τους πήρε το ναρκωτικό χάπι. Και οι δύο βέβαια αντιμετωπίζουν τη βαριά κατηγορία έκθεσης ανηλίκου σε σοβαρό κίνδυνο, ενώ συγχρόνως θα πρέπει να δικαιολογήσουν τις μικροποσότητες ηρωίνης και χασίς που βρήκαν οι αστυνομικοί μαζί με τα χάπια στο σπίτι τους.

Το χρονικό

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, που επικαλείται την καταγγελία της γιαγιάς του παιδιού, ο 23χρονος άνδρας, που είναι χρήστης ναρκωτικών, έδωσε στο παιδί να καταπιεί ένα ναρκωτικό χάπι για να σταματήσει να κλαίει.

Το αγοράκι μετέφερε την Τρίτη, η 17χρονη μητέρα του στο νοσοκομείο της Λαμίας σε ημικωματώδη κατάσταση και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», καθώς το απόγευμα της Τρίτης υποτροπίασε. Οι γιατροί χαρακτηρίζουν σοβαρή την κατάσταση της υγείας του.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο σπίτι όπου έγινε το εξωφρενικό περιστατικό διαμένουν η 17χρονη μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά της (3,5 και 2,5 ετών) τη μητέρα της αλλά και τον 23χρονο σύντροφό της. Σε έρευνα που έκαναν άνδρες της ασφάλειας στην κατοικία, εντοπίστηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και χασίς, αλλά και τα συγκεκριμένα χάπια που φέρεται να κατανάλωσε το μωρό.

Η γιαγιά ισχυρίζεται ότι ο άνδρας «ήθελε να βγάλει από τη μέση» και τα τρία παιδιά της 17χρονης, που έχουν άλλον πατέρα.

Σχετικές ειδήσεις